*Nettavisen* Nyheter.

BØRSKRAKK - kan stupe 30 prosent til

Klikk på bildet for å forstørre.

 


24.08.2015 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på Oslo Børs som mandag raste sammen med verdens børser, og hvor Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX) endte mandag ned med hele 5,19 prosent til 555,25 poeng. Oslo Børs Benchmark indeks har da falt med rundt 16,7 prosent siden toppen i April 2015 rundt 667 poeng.

Vi har i flere analyser i løpet av sommeren skrevet om faresignaler om et børskrakk, for eksempel her den 24. Juli 2015: "Oslo Børs kan stupe 30 prosent", og her den 27. Juli 2015: "Uro på børsene - kan bli børskrakk".

Det er imidlertid ikke bare i sommer, og den seneste tiden vi i flere analyser har påpekt farene for et børskrakk, og allerede den 08. Januar 2015 hadde vi for eksempel denne saken her: "Forrige gang dette skjedde stupte USA-børsene med 50 prosent".

Nå som børsene stuper, og frykten herjer på børsene, så har vi sett nærmere igjen på Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX), og OBX-indeksen (25 mest omsatte aksjene ved Oslo Børs).

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX):

Oslo Børs Benchmark indeks stupte altså mandag, og endte ned 5,19 prosent til 555,25 poeng, og som vi har skrevet i våre seneste analyser av Oslo Børs Benchmark indeks så vil neste støttenivå om 585-nivået brytes, og slik det ettertrykkelig har blitt gjort nå, være rundt 525-530 poeng.

Det er ikke langt igjen ned til det nivået nå, og basert på det samlede negative tekniske bildet for både Oslo Børs og øvrige børser rundt i verden så forventes nå en snarlig nedgang ned til 525-530 nivået for å teste støttenivået i området der.

Vi hos Aksjeanalyser.com ser imidlertid stor fare for, og som vi har skrevet om i tidligere analyser, for et enda større fall på såvel Oslo Børs som børser rundt i verden de neste 6-12 måneder.

Ser vi på den langsiktige stigende trenden for Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX) så kan den nå falle helt ned mot 385-400 poeng før den kommer ned til nedre trendlinje i denne langsiktige stigende trenden (jf chart nederst i saken).

Dette er også hvor vi hos Aksjeanalyser.com nå mener Oslo Børs kan komme til å falle ned mot, altså ned mot 385-400 poeng på 6-12 måneders sikt.

Det betyr at vi selv om børsen nå har falt med runt 16,7 prosent i dag fra toppen i April 2015, ja så ser vi fortsatt fare for et ytterligere fall for Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX) på rundt 25-30 prosent mer ned fra dagens nivå ved 555,25 poeng.

Som vi har skrevet om i analyser av oljeprisen så ser vi fare for at den kan falle så lavt som til 10-20 dollar på det verste i løpet av de neste 6-12 måneder. Les gjerne vår seneste analyse av oljeprisen her fra den 21. August 2015: "Oljeprisen kollapser - kan stupe til 10 dollar".

Da skal det liten fantasi til for å se for seg at Oslo Børs Benchmark indeks kan stupe videre 25-30 prosent fra dagens nivå ved 555,25 poeng, og ned til gjerne 385-400 poeng på 6-12 måneders sikt.

Dersom Oslo Børs Benchmark indeks faller ned mot 400 poeng de neste 6-12 måneder, ja så vil den da totalt ha falt fra toppen i April 2015 ved 667 poeng med rundt 40 prosent.

I 2008 falt forøvrig Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX) fra 524 poeng den 22. Mai 2008, og helt ned til lavest rundt 180 poeng den 20. November. Oslo Børs Benchmark indeks falt altså den gang med rundt 65 prosent i løpet av bare 6 måneder.

OBX-indeksen (25 mest omsatte selskapene ved Oslo Børs):

For OBX-indeksen gjelder naturlig nok mye av det samme tekniske bildet som for Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX).

For OBX-indeksen er nå neste viktige tekniske støttenivå rundt 480 poeng. OBX-indeksen endte mandag ned med 5,20 prosent til 497,90 poeng.

Dersom OBX-indeksen nå bryter ned gjennom 480-nivået så vil det utløses et nytt kraftig teknisk salgssignal for OBX-indeksen.

Ved et brudd ned gjennom 480-nivået for OBX-indeksen, så vil videre kraftig fall gjerne helt ned mot 300-330 poeng signaliseres på 6-12 måneders sikt.

Vi ser hos Aksjeanalyser.com en stor fare for et slikt brudd nå ned gjennom 480-nivået for OBX-indeksen, og at OBX-indeksen da kan komme til å falle helt ned mot 300-330 poeng på 6-12 måneders sikt.

Dersom OBX-indeksen skulle falle helt ned mot 300 poeng på 6-12 måneders sikt, ja så vil den da ha falt med rundt 50 prosent fra toppen i April 2015.

Det vil i såfall ikke være første gang OBX-indeksen faller 50 prosent slik ved en kraftig korreksjon ned på børsen, og i 2008 falt den for eksempel fra rundt 463 poeng den 22. Mai 2008, og ned til rundt 156 poeng den 20. November. Den gang falt altså OBX-indeksen med 66 prosent, og det i løpet av bare 6 måneder.

Så at Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX), og OBX-indeksen kan falle så mye som rundt 50 prosent fra toppen i April 2015, og de neste 6-12 måneder er fullt mulig.

Slik det samlede tekniske bildet nå er for både Oslo Børs og børser rundt i verden så ser vi hos Aksjeanalyser.com en stor fare for at dette kan skje.

Du kan følge utviklingen for OBX-indeksen (Norway25) hos IG her...

Shortsalg gjør det mulig å tjene penger i et fallende marked eller beskytte eksisterende investeringer. Les mer om hvordan og hvorfor shortsalg kan inngå som en viktig del av en balansert handelsstrategi hos vår samarbeidspartner IG her...

For å se flere analyser m.m. besøk gjerne Aksjeanalyser.com, og hvor vi også tilbyr helt gratis og uforpliktende prøvemedlemskap hos Aksjeanalyser.com frem til 01. September 2015.

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Kilde Chart:

vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag