Britiske pund til 11-års høyeste - kan snart koste 14 kroner

 


18.08.2015 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på Britiske pund mot norske kroner (GBP/NOK), og som i dag har vært over 13,00, men i skrivende stund er ved 12,96.

Vi har hatt flere analyser av ulike valutaer på bloggen her det siste året, deriblant GBP/NOK, for eksempel her den 30. November 2014 da Britiske pund var rundt 11,00 mot norske kroner: "Snart kan Britiske pund koste 14 kroner!".

I dag bare rundt 9 måneder senere så står Britiske pund i 13,00 mot norske kroner, og dersom 13,00-nivået også brytes nå så vil det som vi skrev i vår analyse den 30. November 2014 trolig komme en test av motstandsnivået opp mot tidligere høyeste kurs rundt 14,00 tilbake til år 2000.

Vi må helt tilbake til Februar 2004 for å finne forrige gang et Britisk pund kostet 13,00 norske kroner.

Det er altså over 11 år siden et Britisk pund har kostet 13,00 norske kroner.

 

I januar 2008 var riktignok et Britisk pund nær 13,00 mot norske kroner, men var den gang på det høyeste i 12,76.

Kursen for Britiske pund mot norske kroner har nå siden bunnen i Februar 2013 rundt 8,60 steget med over 50 prosent til nå i skrivende stund 12,96.

Nå er det et teknisk motstandsnivå for GBP/NOK her rundt 13,00-nivået, men skulle kursen bryte opp gjennom det nivået også, ja så vil den trolig stige videre opp mot 14,00 i løpet av de neste 6-12 måneder.

Ved eventuelle korreksjoner ned så vil det i første omgang være teknisk støtte for GBP/NOK ved 12,50, og mer betydelig støtte ned mot 12,00-nivået.

Det er imidlertid lite som tyder på at oppgangen for GBP/NOK vil stoppe her, men det er mulig det kan komme noe konsolidering rundt motstandsnivået ved 13,00-nivået før videre oppgang.

Vi opprettholder hos Aksjeanalyser.com vårt tidligere kursmål for GBP/NOK ved kurs 14,00, og vi mener det er sannsynlig at vi kan se kursen for GBP/NOK opp mot 14,00 i løpet av de neste 6-12 måneder.

Du kan følge utviklingen for kursen til GBP/NOK hos IG her...

For å se flere analyser m.m. besøk gjerne Aksjeanalyser.com, og hvor vi også tilbyr helt gratis og uforpliktende prøvemedlemskap hos Aksjeanalyser.com frem til 01. Januar 2016.

 


Kilde Chart:

vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.