RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bjørn Inge Pettersen

Børsene i USA stupte igjen - verste uken siden 2012

 

12.12.2014 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på S&P-500 indeksen i USA, og som vi senest lørdag 06. januar skrev at gjerne var nær en større korreksjon ned.

Den ledende amerikanske aksjeindeksen, S&P-500, har nå lagt bak seg sin verste uke helt siden 2012, og det er lite som tyder på at nedgangen er over.

S&P-500 indeksen har som nevnt i vår seneste analyse 6. desember på Aksjeanalyser.com utløst flere tekniske salgssignaler, deriblant fra den populære tekniske indikatoren MACD.

MACD indikatoren utløste i løpet av de seneste to ukene salgssignal for både S&P-500, Dow Jones og Nasdaq Composite, og videre nedgang signaliseres nå for alle disse tre hovedindeksene i USA i tiden fremover.

S&P-500 falt fredag med hele 1,62 prosent til 2.002,33 poeng, og Dow Jones indeksen falt med 1,79 prosent til 17.281 poeng, mens Nasdaq indeksen falt 1,16 prosent til 4.654 poeng.

Vi viser til vår tidligere analyse av disse viktige hovedindeksene i USA vi hadde lørdag 06. desember, og vi gjentar vår tidligere anbefaling om å redusere eksponeringen i aksjer fremover da vi venter en større korreksjon ned på såvel Oslo Børs som de internasjonale børsene neste 6-12 måneder i størrelsesorden 20-40 prosent.

 

Kilde Chart: StockCharts.com


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com