RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bjørn Inge Pettersen

Børsene stuper - kan falle 30 prosent

 

11.08.2015 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX), OBX-indeksen, og den viktige tyske børsindeksen DAX30-indeksen.

Det er i dag ny uro på børsene, og Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX) falt i dag med 1,62 prosent til 624,84 poeng, mens den tyske DAX30 indeksen faller hele 2,63 prosent til 11.294 poeng.

Det ble i dag presentert overraskende svake tyske ZEW-tall, og den tyske ZEW fremtidsindeksen falt fra 29,7 i Juli til 25,0 i August. Det var ventet en indeks på 32,0, ifølge Reuters. ZEW-indeksen er en ledende indikator for eurosonen, og et uttrykk for hva 350 investorer og analytikere mener om utsiktene for tysk økonomi og eurosonen nå, og det nærmeste året.

Som vi skrev om i vår tidligere analyse den 27. Juli "Uro på børsene - kan bli børskrakk" så er det mulig det snart kan komme en kraftig korreksjon ned på verdens børser på gjerne så mye som 30 prosent fra dagens nivåer.

Vi har i dag altså sett nærmere på den viktige tyske børsindeksen DAX30, og som i dag er ned hele 2,63 prosent til 11.294 poeng, og dermed har brutt rett ned igjennom flere viktige tekniske støttenivåer ved blant annet 11.600 poeng, og 11.400 poeng.

DAX30-indeksen i tyskland har siden midten av April 2015, etablert en fallende trend, og videre nedgang signaliseres nå for DAX30-indeksen i Tyskland i tiden fremover.

I første omgang signaliseres et fall ned mot nedre trendlinje i den fallende trenden, ned mot 10.600 poeng, men dersom det nivået også brytes så vil det utløses et nytt kraftig teknisk salgssignal for DAX30-indeksen.

Ved et slikt brudd ned gjennom 10.600 poeng for DAX30-indeksen så vil den kunne falle helt ned mot 8.000 poeng på 6-12 måneders sikt. Det vil isåfall innebære et fall på rundt 30 prosent fra dagens nivå.

Det samlede tekniske bildet for DAX30-indeksen i Tyskland indikerer altså videre nedgang for børsen i tiden fremover, og hvor det kan komme et fall på så mye som 30 prosent på 6-12 måneders sikt.

Du kan følge utviklingen for DAX30-indeksen hos IG her...

Shortsalg gjør det mulig å tjene penger i et fallende marked eller beskytte eksisterende investeringer. Les mer om hvordan og hvorfor shortsalg kan inngå som en viktig del av en balansert handelsstrategi hos vår samarbeidspartner IG her...

 

Kilde Chart: vikingen.se

Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX):

Her hjemme ser ikke bildet så veldig mye lysere ut for Oslo Børs Benchmark indeks, og som i dag endte ned hele 1,62 prosent til 624,84 poeng.

Som vi skrev i vår tidligere analyse av Oslo Børs Benchmark indeks den 24. Juli "Oslo Børs kan stupe 30 prosent" så er også Oslo Børs Benchmark indeks i en fallende trend slik som DAX30-indeksen i Tyskland, og også for Oslo Børs signaliseres videre nedgang i tiden fremover.

Det viktigste tekniske nivået å følge med på hva gjelder Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX) nå er som vi har nevnt før ved 610 poeng.

Dersom Oslo Børs Benchmark indeks bryter ned gjennom 610-nivået så vil det utløses et nytt kraftig teknisk salgssignal og da kan Oslo Børs Benchmark indeks stupe helt ned mot 450-500 poeng.

 

Kilde Chart: vikingen.se

OBX-indeksen (25 mest omsatte aksjene ved Oslo Børs)

For OBX-indeksen gjelder også det samme negative tekniske bildet som for Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX), og for den tyske børsindeksen DAX30.

OBX-indeksen er også i en fallende trend, og hvor videre nedgang signaliseres for indeksen i tiden fremover.

Når det gjelder OBX-indeksen så er det viktigste tekniske nivået å følge med på fremover nå ved 555 poeng, og dersom det nivået brytes så vil det også for OBX-indeksen utløses et kraftig teknisk salgssignal.

OBX-indeksen endte i dag på 560,99 poeng, og falt da med hele 1,87 prosent i dag.

OBX-indeksen endte altså bare rundt en prosent over dette viktige tekniske støttenivået ved 555 poeng, og dersom 555-nivået ryker nå en av dagene fremover her så vil det altså utløses et nytt kraftig teknisk salgssignal for OBX-indeksen.

Ved et slikt brudd ned gjennom 555-nivået for OBX-indeksen så vil den kunne falle helt ned mot 400 poeng på 6-12 måneders sikt, og som i såfall vil bety et fall på nærmere 30 prosent fra dagens nivå.

Det ser altså heller mørkt ut for utviklingen både på Oslo Børs, og børser rundt om i verden i tiden fremover, og det kan i verste fall komme et børskrakk snart på rundt 30 prosent ned fra dagens nivåer.

Du kan følge utviklingen for OBX-indeksen (Norway25) hos IG her...

Les gjerne også vår analyse av Norske Skog-aksjen i dag her: 4 dager siden: "Aksjen kan stige 40 prosent å 90 dager" - I dag: +19%. Aksjen endte imidlertid opp 9,13 prosent til 2,75 kroner i dag, men det altså til tross for at Oslo Børs falt hele 1,62 prosent.

For å se flere analyser m.m. besøk gjerne Aksjeanalyser.com, og hvor vi også tilbyr helt gratis og uforpliktende prøvemedlemskap hos Aksjeanalyser.com frem til 01. September 2015.

 

Kilde Chart: vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com