RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bjørn Inge Pettersen

Dagens Tradingcase - Oslo Børs

 

14.11.2014 - Vi starter i dag på Aksjeanalyser.com en ny tjeneste, og hvor vi hver børsdag for våre medlemmer på Aksjeanalyser.com vil presentere Dagens Tradingcase før børsen åpner. Det er forøvrig helt gratis og uforpliktende å være medlem på Aksjeanalyser.com frem til 01. januar 2015, og man kan registrere seg som medlem her...

Dagens Tradingcase vil senere kl 10:00 samme dag legges ut tilgjengelig for alle, også ikke-medlemmer av Aksjeanalyser.com, på vår blogg her på aksjeanalyser.blogg.no

 

Kort om Tradingcase på Aksjeanalyser.com:

Vi har fått mange forespørsler fra medlemmer om å i tillegg til de litt lengre anbefalingene vi leverer (typisk 3-6 måneders tidsperspektiv), også komme med litt mer kortsiktige tradingcase med gjerne en tidshorisont på bare 2-7 dager.

Så vi vil nå i tillegg til våre andre analyser som har ofte 3-6 måneders tidsperspektiv,  nå også levere daglige kortsiktige tradingcase (Long eller Short case), og med et tidsperspektiv på typisk 2-7 dager.

Vi vil altså her komme med både Long og Short case, og skal kunne tjene penger også i fallende markedsperioder. Shorthandel betyr ganske enkelt at du selger aksjer du ikke eier, for å så kjøpe dem tilbake på et senere tidspunkt. Har kursen falt i mellomtiden, tjener du på handelen. Du kan lese mer om shortsalg på websidene til vår samarbeidspartner IG her...

Vi vil videre bare levere tradingcase der oppsiden (avstand fra kurs ved anbefaling og til kursmålet vi har for aksjen) skal være minst dobbelt så stor som nedsiden (avstand til stop-loss nivå vi mener man bør ta tapet om aksjen skulle gå feil vei).

Dette kalles risk/reward, og ved å ha god risk/reward, altså at man tjener f.eks. dobbelt så mye på de handler som går riktig vei som dem man tar tap i ved bruk av stop-loss. Ja på den måten så har man mulighet for å få en god avkastning over tid selv om man for eksempel har en suksess rate på 66,7 prosent, og treffer på 2 av 3 tradingcase.

Dagens Tradingcase - Oslo Børs: Petroleum Geo Services (Short anbefaling)

Vårt første kortsiktige Tradingcase på Oslo Børs er å gå short i Petroleum Geo Services (Ticker: PGS).

Petroleum Geo Services utløste for en tid tilbake et kraftig teknisk salgssignal da aksjen brøt ned gjennom et viktig støttenivå ved NOK 50,00, og det ble da utløst et sterkt salgssignal fra en stor rektangel formasjon.

Aksjen hadde i flere år beveget seg sidelengs i en slik stor rektangel formasjon mellom et støttenivå ved NOK 50,00, og et motstandsnivå ved NOK 100,00.

I henhold til dette kraftige tekniske salgssignal som ble utløst for PGS da aksjen brøt ned gjennom NOK 50,00-nivået, så signaliseres videre fall for aksjen ned mot NOK 20,00-30,00 kroner. Dette da på litt lengre sikt, og da gjerne rundt 6-12 måneders sikt.

Helt kortsiktig så er aksjen etter den siste rekylen opp nå overkjøpt i henhold til momentum-indikatorer som RSI og Stochastics, og som signaliserer at en ny vending ned for aksjen gjerne er nær forestående.

Aksjen møter også motstand nå rundt NOK 41,50, og dette sammen med at ulike momentum-indikatorer viser en overkjøpt situasjon for aksjen på kort sikt, indikerer altså at aksjen gjerne kan stå foran et nytt fall på kort sikt.

Vi starter altså med Petroleum Geo Services, og en short anbefaling på denne, som vårt første tradingcase i dag på Aksjeanalyser.com.

Vi har kursmål for denne short anbefaling på PGS ved NOK 34,50 på 2-7 dagers sikt. Videre så har vi stop-loss for dette tradingcaset short i PGS ved NOK 42,50.

 

Kilde Chart: vikingen.seDisclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com