Denne aksjen kan bli gull å eie fremover.

 


21.01.2015 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com kjøp av Avocet Mining (Ticker: AVM) som Dagens Tradingcase på Oslo Børs.

Aksjen har vist en sterk utvikling de seneste dagene, og har brutt ut av en langsiktig fallende trend, og opp gjennom et viktig motstandsnivå som lå rundt NOK 0,80.

Det er nå begrenset med teknisk motstand videre oppover for aksjen før rundt NOK 1,50. Deretter er neste motstandsnivå av større betydning for aksjen rundt NOK 2,00.

Selv om aksjen skulle stige opp mot NOK 2,00-nivået som vi har som kursmål for aksjen på 3-6 måneders sikt, så vil den fortsatt være ned rundt 90 prosent fra nivåene den var på i 2011 og 2012 rundt NOK 20,00.

Ved korreksjoner ned så bør det nå være god teknisk støtte i området rundt NOK 0,80.

Da selskapet la frem sine resultater for 3. kvartal 2014 den 6. november så var gullprisen på sitt aller laveste høsten 2014 rundt USD 1.145, mens gullprisen nå har steget siden da opp til i dag rundt USD 1.298.

Gullprisen har utløst flere positive tekniske signaler den siste tiden, og videre oppgang opp mot USD 1.350-nivået signaliseres for gullprisen på kort sikt.

I tillegg til at gullprisen har steget kraftig den siste tiden så påvirker den lave oljeprisen positivt inn på kostnadsnivået for Avocet.

Selskapet uttalte i sin resultatrapport for 3. kvartal følgende "...costs and cash flows will also benefit from lower prices for fuel, which represents approximately 25% of total cash costs, and from the strengthening of the US dollar against the FCFA, which is tied to the Euro."

Da selskapet la frem sine resultater for 3. kvartal 2014 så lå oljeprisen rundt 83 dollar, mens den i dag er rundt 49 dollar.

At gullprisen går fra under USD 1.200, og til nå rundt USD 1.300, vil kunne få betydelig effekt på resultatene til selskapet da de uttalte ved presentasjonen av 3. kvartals resultatet for 2014 at de estimerer kostnadsnivået per unse i 2014 til å bli på USD 1200. USD 1.200 for gullprisen er altså et break-even nivå for selskapet, og når gullprisen nå er i rundt USD 1.300, og med utsikter til videre oppgang, så vil det være positivt for selskapets resultater i tiden fremover.

Les gjerne hele resultatrapporter fra Avocet for 3. kvartal 2014 her...

Basert på det tekniske bildet for Avocet, og for gullprisen hvor også videre oppgang signaliseres fremover, samt utsiktene til lavere kostnader på bakgrunn av fallende oljepris, så har vi i dag på Aksjeanalyser.com valgt kjøp av Avocet Mining som Dagens Tradingcase på Aksjeanalyser.com.

Vi har kursmål for aksjen ved NOK 2,00 på 3-6 måneders sikt. Stop-loss kan gjerne settes rundt NOK 0,75.

Vi avslutter med å understreke at Avocet er en volatil aksje, og med liten omsetning, og risikoen ved å investere i aksjen vurderes som høy. Vi mener likevel at aksjen kan være et spennende case på dagens kursnivå, og med utsikter til både stigende gullpris, og lave oljepriser fremover, og som kan påvirke resultatene til selskapet positivt fremover.

For å se flere analyser m.m. besøk gjerne Aksjeanalyser.com, og hvor vi også tilbyr helt gratis og uforpliktende prøvemedlemskap hos Aksjeanalyser.com frem til 01. Mai 2015. Les gjerne også vår analyse på Seadrill fredag 16. januar hvor vi skriver om at Seadrill-aksjen gjerne kan ha nådd bunnen rundt NOK 70,00-nivået.

Kort om Avocet fra deres hjemmeside :

Avocet is a focused West African gold mining and exploration company with its primary operations in Burkina Faso and Guinea. The company is listed on the London Stock Exchange and the Oslo Børs.

Our portfolio includes:
- Inata gold mine, Burkina Faso - 118,000 ounces gold produced in 2013
- Souma exploration project, Burkina Faso - Satellite deposit 20km from Inata, mining permit application in process
- Tri-K development stage project, Guinea - Completed in 2013: Maiden Ore reserve of 480,000 ounces.

 


Kilde Chart: Vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag