*Nettavisen* Nyheter.

Det kan bli helsvart for Telenor-aksjen

Klikk på bildet for å forstørre.

 


25.11.2015 - Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på Telenor (Ticker: TEL).

Telenor er som kjent ute i hardt vært om dagen på grunn av det korrupsjonsmistenkte mobilselskapet Vimpelcom.

Dette har også gitt seg utslag på aksjekursen, og Telenor-aksjen er nå ned rundt 18 prosent siden toppen ved 186,00 kroner i sommer. Aksjen handles onsdag formiddag rundt 152,00 kroner.

Telenor-aksjen har nå også brutt ut av den stigende trenden (jf. diagram nederst i saken her), og med det utløste negative tekniske signaler for den videre utviklingen i tiden fremover.

Det er også utløst et kraftig teknisk salgssignal for Telenor-aksjen fra en hode-skulder formasjon.

Salgssignalet fra denne hode-skulder formasjonen indikerer at Telenor-aksjen i første omgang gjerne kan komme til å falle ned mot neste tekniske støttenivå av betydning, rundt 130,00 kroner.

Dersom også 130,00-nivået skulle bli brutt så vil det utløses et nytt kraftig teknisk salgssignal for Telenor-aksjen, og som da kan komme til å falle helt ned mot 100,00-nivået.

Det vil likevel være langt igjen til bunnen etter finanskrisen da aksjen var helt nede i 33,00 kroner i 2008/2009 (.jf diagram nederst i saken her).

Saken fortsetter nedenfor annonsen her...

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Ved eventuelle rekyler opp for Telenor-aksjen så vil det nå i første omgang være et betydelig teknisk motstandsnivå rundt 156,00 kroner.

Aksjen har også falt under både 50-dagers og 200-dagers glidende gjennomsnitt, og som indikerer at både den kortsiktige og langsiktige trenden for aksjen er i ferd med å vende negativt.

Videre så er det utløst det som heter et Death Cross Signal for Telenor-aksjen, og som utløses når 50-dagers glidende gjennomsnitt bryter ned i gjennom 200-dagers glidende gjennomsnitt.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Det er altså utløst en rekke negative tekniske signaler for Telenor-aksjen i løpet av de seneste månedene, og videre nedgang signaliseres nå for aksjen i tiden fremover.

Vi hos Aksjeanalyser.com har et kursmål for Telenor-aksjen ved 130,00 kroner på 3-6 måneders sikt.

Videre så ser vi et mulig fall for aksjen helt ned mot 100,00 kroner dersom aksjen også skulle bryte ned i gjennom 130,00-nivået.

Du kan følge aksjekursen for Telenor hos IG her... [sponset lenke]

Vi hos Aksjeanalyser.com vurderer Telenor-aksjen som en interessant aksje for shortsalg. Du kan lese mer om shortsalg ved å følge linken nedenfor her:

Shortsalg gjør det mulig å tjene penger i et fallende marked eller beskytte eksisterende investeringer. Les mer om hvordan og hvorfor shortsalg kan inngå som en viktig del av en balansert handelsstrategi hos vår samarbeidspartner IG her... [sponset lenke]

Les gjerne også vår sak fra i går her: "Millionær med 350 kroner i investering"

Diagram over kursutviklingen for Telenor-aksjen:

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Kilde Chart:

vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.