RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bjørn Inge Pettersen

Det norske-aksjen kan falle 30% til 30 kroner

 

05.11.2014   Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på Det norske oljeselskap (Ticker: DET NOR), og som i dag før børsen åpnet presenterte sine resultater for 3. kvartal.

Basert på det tekniske bildet for aksjen så signaliseres en fortsatt negativ utvikling for aksjen i tiden fremover, og det er lite teknisk støtte for aksjen før ned mot NOK 30,00-nivået.

Vi gjentar på Aksjeanalyser.com vår tidligere salgsanbefaling på aksjen fra 23. sept (kurs 56,75), og vi nedjusterer vårt kursmål for aksjen til NOK 30,00 på 3-6 måneders sikt.

Selskapet kunne melde om et resultat etter skatt på minus 104 millioner kroner i 3. kvartal, mens resultatet i tilsvarende periode året før var på minus 158 millioner kroner.

Resultat før skatt ble på minus 736 millioner i 3. kvartal 2014, mens det var på minus 649 millioner kroner i samme periode i 2013.

Ser vi på resultat per aksje så endte det på minus 0,58 kroner, mens det var på minus 1,12 kroner i tredje kvartal i fjor.

Det norske fikk et driftsresultat i 3. kvartal 2014 på minus 552 millioner kroner, mens driftsresultatet i 3. kvartal i fjor var på minus 518 millioner kroner.

Selskapet meldte videre at de samlede driftsinntektene i 3. kvartal 2014 endte på 112 millioner kroner, mens de var på 324 millioner kroner i samme kvartal i 2013.

Teknisk Analyse:

Det norske aksjen har i de tre siste årene beveget seg innenfor en fallende trend, og har nå nylig også brutt ned gjennom støttenivået ved nedre trendlinje i denne, og signaliserer med dette en enda svakere utvikling i tiden fremover.

Foruten et mindre støttenivå rundt NOK 40,00 så er det begrenset med teknisk støtte før ned mot NOK 30,00, og som nå er det første mer betydelige tekniske støttenivå for aksjen.

Ved eventuelle rekyler opp i aksjen så er første tekniske motstandsnivåer for aksjen ved NOK 50,00, og deretter ved NOK 52,00.

Basert på det samlede negative tekniske bildet for aksjen så gjentar vi vår tidligere salgsanbefaling på aksjen på Aksjeanalyser.com den 23.sep. da aksjen stod i kurs 56,75, og vi nedjusterer vårt kursmål for aksjen til NOK 30,00 på 3-6 måneders sikt.

 

Kilde Chart: vikingen.seDisclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com