DNB-aksjen kan stupe til 20 kroner

 

05.01.2015 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com shortsalg av DNB som Dagens Tradingcase.

DNB-aksjen har vist en svak utvikling sammen med børsen den siste tiden, og er i ferd med å etablere en stor hode-skulder formasjon.

I henhold til denne hode-skulder formasjon så vil et brudd ned gjennom NOK 100,00-nivået utløse et kraftig teknisk salgssignal for aksjen.

Det er utløst flere negative tekniske signaler for aksjen den senere tiden, og aksjen har blant annet brutt ned gjennom både 50-dagers og 200-dagers glidende gjennomsnitt.

Aksjen møter nå motstand opp mot 200-dagers glidende gjennomsnitt, og som for tiden ligger rundt NOK 113,00. Det har vært en test av dette motstandsnivået den siste uken i 2014, og det er tydelig at det ligger mye teknisk motstand nå opp mot NOK 113,00-nivået.

Ser vi på momentum-indikatorer som RSI og Stochastics så viser begge disse en fallende tendens og indikerer videre fall for DNB-aksjen i tiden fremover.

Det samlede tekniske bildet indikerer at det gjerne vil komme en test av et viktig støttenivå rundt NOK 100,00 i løpet av den nærmeste tiden.

Skulle så NOK 100,00-nivået bli brutt så vil det altså utløses et kraftig teknisk salgssignal for DNB-aksjen fra en stor hode-skulder formasjon. Et slikt signal fra nevnte hode-skulder formasjon vil indikere et fall ned mot NOK 80,00-85,00 på 3-6 måneders sikt.

Dermed kan et annet viktig støttenivå rundt NOK 90,00 stå i fare for også å bli brutt, og brytes det så vil neste støttenivå av større betydning for DNB-aksjen være ned mot NOK 50,00-nivået.

Skulle det skje at også NOK 50,00-nivået blir brutt så vil det kunne føre aksjen helt ned mot tidligere bunn fra under finanskrisen i 2008/2009 og ned mot NOK 20,00-nivået.

Vi i Aksjeanalyser.com har altså valgt shortsalg av DNB som Dagens Tradingcase i dag, og i første omgang på helt kort sikt, ser vi aksjen ned mot NOK 100,00-nivået. Vi har kursmål for vårt kortsiktige Trading Case (1-3 uker) ved NOK 100,00.

Videre så ser vi basert på det samlede tekniske bildet for aksjen fare for et brudd ned gjennom NOK 100,00-nivået og som vil utløse et kraftig teknisk salgssignal fra nevnte hode-skulder formasjon. Så på 3-6 måneder sikt ser vi fare for et fall for DNB-aksjen ned mot NOK 80,00-90,00.

Stop-loss for slikt shortsalg av DNB på dagens nivå kan gjerne settes ved NOK 115,00.

Vi ser heller ikke bort i fra at ved et brudd på NOK 90,00-nivået så kan aksjen komme til å falle gjerne til både NOK 50,00-nivået, og kanskje også helt ned mot tidligere bunn fra finanskrisen i 2008/2009 rundt NOK 20,00.

Kort om shortsalg: Shortsalg betyr ganske enkelt at du selger aksjer du ikke eier, for å så kjøpe dem tilbake på et senere tidspunkt. Har kursen falt i mellomtiden, tjener du på handelen.Du kan lese mer om shortsalg på websidene til vår samarbeidspartner IG på deres hjemmesider på IG.com

Les gjerne også vår analyse av Oslo Børs fra 15. desember 2014, og hvor vi skriver om at Oslo Børs kan falle så mye som 60 prosent i løpet av 2015.

 


Kilde Chart: vikingen.se

For å se flere analyser besøk gjerne Aksjeanalyser.com, og hvor vi også tilbyr helt gratis og uforpliktende prøvemedlemskap hos Aksjeanalyser.com helt frem til 01. Mai 2015.


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.