RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bjørn Inge Pettersen

Dollaren har kun to ganger siden 1972 vært så dyr som nå

 

31.12.2015 - vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på dollaren, og som nå er på det høyeste nivået på over 13 år mot norske kroner.

En amerikansk dollar koster i dag cirka 8,80 norske kroner, og dollaren har kun vært på et så høyt nivå mot norske kroner to ganger tidligere når vi ser på utviklingen for dollaren mot norske kroner helt tilbake til 1972.

De tidligere ganger dollaren har kostet så mye som nå var i henholdsvis 1984-1985, og i 2000-2001 (jf. diagram nederst i saken her).

Vi har hos Aksjeanalyser.com det siste året hatt mange analyser av USD/NOK, og hvor vi har skrevet om at dollaren kan komme til å stige helt opp mot 9,00-9,50 mot norske kroner.

Allerede den 30. oktober i 2014 skrev vi hos Aksjeanalyser.com om at dollaren kunne stige helt opp til 9-tallet, og som du kan lese her: "Dollaren styrker seg kraftig. Kan stige til 9-tallet mot NOK"

Den gang var dollaren i 6,72 mot norske kroner, og har da steget med hele 31 prosent når den nå i dag koster rundt 8,80 kroner.

Nå er vi altså veldig nær å få rett i vår analyse den gangen, og nå som dollaren i dag koster rundt 8,80 norske kroner.

Saken fortsetter nedenfor annonsen...

 

Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på det tekniske bildet nå for dollaren mot norske kroner (USD/NOK).

Diskuter aksjer, oljeprisen, valuta og makrotall med tusenvis av andre på Nettavisens nye aksjeforum.

Teknisk analyse av USD/NOK:

Dollaren er i en bratt stigende trend mot norske kroner, og hvor videre oppgang signaliseres for USD/NOK også i tiden fremover.

Slik vi har skrevet om i våre mange analyser av USD/NOK det siste året så indikerer det tekniske bildet for USD/NOK at den kan komme til å stige helt opp mot tidligere topper rundt 9,50.

Ved eventuelle korreksjoner ned for USD/NOK så er det i første omgang teknisk støtte nå rundt 8,50-nivået, og deretter ned mot 8,00-nivået.

 
Det er imidlertid lite som tyder på at kursen for USD/NOK skal komme til å korrigere ned med det første, og det tekniske bildet indikerer altså videre oppgang for USD/NOK i tiden fremover.

Vi gjentar derfor i dag hos Aksjeanalyser.com våre tidligere analyser av USD/NOK, og hvor vi mener prisen for en amerikansk dollar gjerne kan komme til å stige helt opp mot 9,50 mot norske kroner.

Så dyr dollar har vi altså kun sett to ganger tidligere helt tilbake siden 1972, og da som nevnt i saken her en gang rundt 1984-1985, og en gang rundt 2000-2001.

Nå er altså dollaren igjen kommet opp på dette historisk høye nivået mot norske kroner.

Du kan følge utviklingen for USD/NOK hos IG her... [sponset lenke]

Les også: "Aksjen 15-doblet seg i 2015 - kan flerdoble seg i 2016"

Lær om Teknisk Analyse av Investtech [sponset lenke]:

 

Diagram over utviklingen for USD/NOK siden 1972 og frem til i dag:

 

Kilde chart: investing.com


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com