*Nettavisen* Nyheter.

Dollaren kraftig opp - kan snart koste 9 kroner

Klikk på bildet for å forstørre.

 


22.10.2015 - Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på dollaren mot norske kroner (USD/NOK).

Etter å ha korrigert noe ned den seneste tiden så stiger nå dollaren kraftig igjen mot norske kroner.

Etter å ha vært oppe rundt 8,60 på det høyeste i slutten av September så falt dollaren ned mot 8,00. Nå stiger altså dollaren igjen, og torsdag kveld er kursen for USD/NOK kommet opp i 8,30.

Slik vi har skrevet om hos Aksjeanalyser.com i flere analyser av dollaren det seneste året så indikerer det tekniske bildet for USD/NOK at kursen kan komme til å stige helt opp mot 9,00-9,50.

Allerede for rundt ett år siden, den 30. Oktober 2014, skrev vi hos Aksjeanalyser.com om at dollaren kunne stige opp mot 9-tallet: "Dollaren styrker seg kraftig. Kan stige til 9-tallet mot NOK". Den gang var kursen for USD/NOK i 6,72, og den har således steget med nesten 25 prosent siden vår analyse av USD/NOK den gang.

Saken fortsetter nedenfor...

Klikk på bildet for å forstørre.

 


USD/NOK er i en stigende trend (jf. diagram nederst i saken her), og videre oppgang signaliseres nå for USD/NOK i tiden fremover innenfor denne stigende trenden.

Det tekniske bildet indikerer altså at kursen for dollaren kan komme til å stige helt opp mot 9,00-9,50 på 6-12 måneders sikt.

Vi må helt tilbake til begynnelsen av 2002 for å finne sist gang dollaren kostet over 9,00 kroner, og nå kan altså dollaren snart komme opp på 9-tallet igjen om kort tid.

Med en ventet renteøkning i USA stadig nærmere, og forventninger om ett eller flere rentekutt til her hjemme i Norge i løpet av de neste 6-12 måneder, ja så vil dette kunne bidra til at dollaren snart kan komme opp på 9-tallet.

Du kan følge utviklingen for USD/NOK hos IG her... [sponset lenke]

Les gjerne også analyse av viktige børsindekser i dag hos IG: "Levels to watch - FTSE, DAX and Dow" [sponset lenke]

Du kan se diagram over utviklingen for USD/NOK nederst i saken her...

Annonse (Nidelv International ASA):

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Diagram over utviklingen for USD/NOK:

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Kilde Chart:

vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.