*Nettavisen* Nyheter.

Dollaren styrker seg kraftig. Kan stige til 9-tallet mot NOK.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

30.10.2014 Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på dollaren mot norske kroner, og som har fått et løft den senere tiden slik vi skrev vi forventet i vår tidligere analyse av USD/NOK den 28. juni da kursen lå rundt 6,15.


Dollaren handles i dag rundt 6,72, og bryter da opp gjennom et motstandsnivå ved 6,60, og det er nå begrenset med motstand videre oppover før rundt 7,30.

Dersom kursen også skulle bryte opp gjennom 7,30-nivået så vil det utløses et kraftig teknisk kjøpssignal fra en stor omvendt hode-skulder formasjon, og som vil indikere en oppgang helt opp mot 9,00-9,50 på 3-5 års sikt.

Sist gang dollaren fikk et slikt løft fra rundt dagens nivå, og opp til 9,50 mot norske kroner var i perioden 1996 til 2000, og da løftet kursen seg i denne fire års perioden fra rundt dagens kursnivå ved 6,50 og opp til rundt 9,50 i slutten av år 2000.

Siden den gang og inntil den senere tid har dollaren vært i en langsiktig fallende trend, og falt på det laveste til 4,95 mot norske kroner i april 2008.

Nå er den langsiktige fallende trenden for USD/NOK brutt, og det er altså dannet en stor omvendt hode-skulder formasjon, og hvor det vil utløses et kraftig teknisk kjøpssignal dersom kursen bryter opp gjennom 7,30-nivået.

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Kilde Chart: vikingen.seDisclaimer:
Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.