*Nettavisen* Nyheter.

Dyreste dollar på 13 år - kan snart koste 10 kroner

Klikk på bildet for å forstørre.

 


10.11.2015 - Vi hadde sist fredag hos Aksjeanalyser.com en sak rundt dollaren mot norske kroner (USD/NOK).

Dollaren styrket seg kraftig mot norske kroner, og andre valutaer, etter jobbrapporten fra amerikanske myndigheter sist fredag den 06. November.

Jobbrapporten viste en overraskende sterk utvikling i arbeidsmarkedet i oktober.

Nonfarm payrolls (som er antall sysselsatte utenfor jordbrukssektoren i USA) steg med 271.000 i oktober, mens det på forhånd var ventet en økning på 185.000 i oktober.

Arbeidsledighetsraten er nå på 5,0 prosent, og som var som ventet.

Dollaren styrket seg kraftig etter den overraske sterke jobbrapporten, og kusen for dollar mot norske kroner steg fra 8,54 før jobbrapporten og til 8,68 kort tid etter jobbrapporten ble publisert sist fredag.

I skrivende stund tirsdag formiddag er dollaren i 8,67 mot norske kroner.

Dollaren har ikke vært så dyr mot norske kroner siden April 2002. Vi må altså gå over 13 år tilbake i tid for å finne en så dyr dollar som i dag.

Saken fortsetter nedenfor...

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Vi har i flere analyser av dollaren det seneste året hos

Aksjeanalyser.com

skrevet om at dollaren kan komme til å stige helt opp til 9-tallet mot norske kroner.

Allerede for rundt ett år siden, den 30. Oktober 2014, skrev vi hos Aksjeanalyser.com om at dollaren kunne stige opp mot 9-tallet: "Dollaren styrker seg kraftig. Kan stige til 9-tallet mot NOK".

Den gang var kursen for USD/NOK i 6,72, og den har således steget med nesten 30 prosent siden vår analyse av USD/NOK den gang når den nå er i 8,67.

Slik vi har skrevet om i våre seneste analyser av dollaren så er det nå lite teknisk motstand videre oppover for dollaren mot norske kroner før opp mot 9,00-9,50.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Dollaren er i en bratt stigende trend mot norske kroner (jf. diagram nederst i saken her), og videre oppgang signaliseres nå for USD/NOK i tiden fremover innenfor denne stigende trenden.

Det vil altså være noe teknisk motstand for dollaren opp mot tidligere topp fra 2001 rundt 9,50, men i henhold til den bratt stigende trenden for USD/NOK nå så kan den komme til å stige helt opp til 10-tallet på 1 års sikt.

Med en ventet renteøkning i USA stadig nærmere, og forventninger om ett eller flere rentekutt til her hjemme i Norge i løpet av de neste 6-12 måneder. Ja så vil dette kunne bidra til at dollaren snart kan komme opp på 9-tallet, og kanskje også helt opp til 10-tallet slik den bratt stigende trenden for USD/NOK indikerer at den kan komme til å gjøre.

Du kan følge utviklingen for dollaren mot norske kroner (USD/NOK) hos IG her... [sponset lenke]

Les gjerne også analyse av viktige børsindekser i dag hos IG: "Levels to watch - FTSE, DAX and Dow" [sponset lenke]

Les gjerne også vår analyse fra mandag av Fredriksen-aksjen Golden Ocean Group her: "Fredriksen-aksje 18-doblet seg - nå kan det skje igjen"

Diagram over utviklingen for USD/NOK siden 2001:

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Kilde Chart:

vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.