*Nettavisen* Nyheter.

Dyreste dollar på 13 år - kan snart koste 9,50

Klikk på bildet for å forstørre.

 25.09.2015 - Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på Amerikanske dollar mot Norske kroner (USD/NOK).

Den norske kronen har svekket seg kraftig etter at Norges Bank, og sentralbanksjef Øystein Olsen, overrasket mange torsdag med å kutte styringsrenten med 0,25 prosentpoeng til 0,75 prosent.

På forhånd ventet et flertall av økonomene uendret styringsrente.

Ser vi på dollaren mot norske kroner (USD/NOK) så har den nå steget til i skrivende stund 8,51, og dollaren har ikke vært så dyr mot norske kroner helt siden April 2002 (se diagram over USD/NOK nederst i saken her).

Vi må altså gå over 13 år tilbake for å finne sist gang Amerikanske dollar kostet så mye som 8,51 norske kroner, og dyrere kan den bli i tiden fremover.

Saken fortsetter nedenfor...

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Slik vi har skrevet om i mange analyser av dollaren hos

Aksjeanalyser.com

så indikerer det tekniske bildet for Amerikanske dollar mot Norske kroner (USD/NOK) at kursen kan komme til å stige helt opp mot tidligere topp fra 2001, helt opp mot 9,50.

Allerede for snart ett år siden, den 30. Oktober 2014, skrev vi hos Aksjeanalyser.com om at dollaren kunne stige opp mot 9-tallet: "Dollaren styrker seg kraftig. Kan stige til 9-tallet mot NOK".

Det er nå lite teknisk motstand for videre oppgang for USD/NOK før opp mot tidligere topp i 2001, rundt 9,50.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Vi gjentar i dag hos

Aksjeanalyser.com

våre tidligere analyser av USD/NOK, og hvor vi mener at kursen for Amerikanske Dollar mot Norske kroner kan komme til å stige helt opp mot 9,50 i løpet av de neste 6-12 måneder.

Nå kuttet Norges Bank altså, og for mange økonomer, overraske styringsrenten i går med 0,25 prosentpoeng til 0,75 prosent. Mange økonomer venter nå ytterligere to rentekutt fra Norges Bank og styringsrenten på 0,25 prosentpoeng hver i løpet av de neste 6-12 måneder, og at styringsrenten altså kan komme til å falle ned mot 0,25 prosent i løpet av de neste 6-12 måneder.

Dette at Norges Bank nå har kuttet styringsrenten, og det ventes gjerne ytterligere to rentekutt i løpet av de neste 6-12 måneder. Dette sammen med ventet renteøkning i USA i tiden fremover, ja det ytterligere forsterker vårt syn hos Aksjeanalyser.com om at vi trolig vil se USD/NOK helt opp mot 9,50 i løpet av de kommende 6-12 måneder.

Du kan følge utviklingen for USD/NOK, og andre valutaer hos IG her...

Se gjerne også diagram over utviklingen for USD/NOK nederst i saken her.

Annonse (Nidelv International ASA):

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Diagram over USD/NOK:

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Kilde Chart:

vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.