*Nettavisen* Nyheter.

En Ferrari til under 500-lappen?

Klikk på bildet for å forstørre.

 


20.10.2015 - Nå kan det faktisk være mulig å få seg en Ferrari for under 500-lappen, riktignok en Ferrari-aksje.

Når den legendariske bilprodusenten Ferrari på onsdag 21. Oktober etter planen skal noteres på New York Stock Exchange (NYSE), ja så blir det en unik mulighet for bilinteresserte til å kjøpe aksjer i den ekslusive bilprodusenten Ferrari.

Det er ventet at aksjekursen vil bli rundt 50 dollar per aksje i forbindelse med noteringen av 10 prosent av Ferrari-selskapet på New York børsen onsdag. Ferrari-selskapet vil ved en aksjekurs rundt 50 dollar ha en verdi på nærmere 10 milliarder dollar.

Hva aksjekursen endelig blir når Ferrari-aksjene noteres for handel på NYSE-børsen, etter planen onsdag 21. Oktober, gjenstår å se, men det er på forhånd ventet at kursen per aksje gjerne vil bli rundt 50 dollar, og som med dagens dollarkurs tilsvarer rundt 406 kroner.

Det er imidlertid meldt om stor interesse for å kjøpe Ferrari-aksjer ved børsnoteringen på New York-børsen onsdag 21. Oktober. Det bør likevel være gode muligheter for å kunne sikre seg en Ferrari, eller rettere sagt en Ferrari-aksje, til gjerne godt under 500-lappen når handelen i aksjen etter planen starter onsdag på New York-børsen.

Navneforkortelsen, eller tickeren, til Ferrari-aksjene vil bli det passende: RACE

Saken fortsetter nedenfor...

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Det er Fiat Chrysler, og som i dag før børsnoteringen av Ferrari på New York-børsen, eier 90 prosent av Ferrari, som har annonsert at de vil legge ut for salg 10 prosent av selskapet.

Fiat Chrysler vil etter dette salget av 10 prosent av Ferrari sitte igjen med en eierandel i Ferrari på cirka 80 prosent, mens Ferrari-familien eier rundt 10 prosent av selskapet.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Fiat Chrysler-aksjen (FCAU), og som også er notert på NYSE-børsen i USA har steget kraftig de seneste ukene.

Fiat Chrysler-aksjen har løftet seg fra rundt USD 12,00 den 29. September 2015, og endte mandag på USD 16,47. Dette er en oppgang på hele 37 prosent på bare tre uker (jf. diagram nederst i saken her).

Les gjerne også analyse av viktige børsindekser i dag hos IG: "Levels to watch - FTSE, DAX and Dow" [sponset lenke]

Du kan se diagram over utviklingen for Fiat Chrysler-aksjen nederst i saken her...

Annonse (Nidelv International ASA):

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Diagram over kursutviklingen for Fiat Chrysler (FCAU) på NYSE-børsen i USA:

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Kilde Chart:

StockCharts.com


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag