RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bjørn Inge Pettersen

En innertier av et aksjetips - men nå bør du selge aksjen

 

04.02.2015 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com shortsalg av Seadrill som Dagens Tradingcase.

Seadrill-aksjen nådde i går vårt kursmål ved NOK 95,00 fra vår positive analyse på aksjen den 16. januar ved kurs rundt NOK 76,00.

Aksjen har nå steget 25 prosent siden vår kjøpsanbefaling på Seadrill-aksjen den 16. januar, men nå mener vi altså at aksjen kan stå foran en korreksjon ned igjen.

I en av våre tidligere salgsanbefalinger på Seadrill den 04. desember skrev vi om at en bunn for Seadrill-aksjen gjerne kunne bli rundt NOK 70,00, og mer innertier med en analyse enn dette er det vanskelig å få til. Aksjen var lavest den 15. januar ved NOK 70,60, og så anbefalte vi kjøp av Seadrill-aksjen den 16. januar da kursen var rundt NOK 76,00, og så har aksjen altså steget 25 prosent på bare et par uker til vårt kursmål ved NOK 95,00.

Vi i Aksjeanalyser.com tror at oppgangen i oljeprisen vil bli kortvarig, og at vi gjerne kan se Brent-oljen ned til rundt 40 dollar i løpet av de kommende månedene.

Senere i dag kl 16:30 kommer det forøvrig ukentlige lagertall fra USA, og som er ventet å stige med 3,7 millioner fat. Skulle lagerøkningen bli enda større enn dette så vil det kunne føre til nytt fall i oljeprisen igjen utover kvelden.

Teknisk Analyse av Seadrill:

Seadrill har altså fått enn kraftig rekyl opp i det korte bildet, men møter nå motstand både rundt NOK 95,00-nivået, og ved øvre trendlinje i den fallende trenden, rundt NOK 100,00.

Aksjen er også kraftig overkjøpt på kort sikt nå i henhold til momentum-indikatorene RSI og Stochastics. Dette indikerer at en ny vending ned for aksjen gjerne kan være nær forestående.

På nedsiden er det i første omgang noe teknisk støtte rundt NOK 82,00, og som også er vårt kortsiktige kursmål for vår short anbefaling av Seadrill nå som den har nådd vårt kursmål fra forrige analyse den 16. Januar, og som var ved NOK 95,00.

Dersom aksjen skulle falle under NOK 82,00-nivået så vil det trolig komme en ny test av støttenivået fra forrige bunn den 15. Januar rundt NOK 70,00.

Vi har altså basert på det samlede tekniske bildet for Seadrill-aksjen valgt shortsalg av Seadrill som Dagens Tradingcase på Aksjeanalyser.com i dag.

Vi har kortsiktig kursmål for slikt shortsalg av Seadrill ved NOK 82,00. Stop-loss for slikt shortsalg av Seadrill kan gjerne settes ved NOK 102,00.

For å lese flere analyser m.m. besøk gjerne Aksjeanalyser.com, og hvor vi også tilbyr helt gratis og uforpliktende prøvemedlemskap hos Aksjeanalyser.com frem til 1. Mai 2015.

Kort om shortsalg: Shortsalg betyr ganske enkelt at du selger aksjer du ikke eier, for å så kjøpe dem tilbake på et senere tidspunkt. Har kursen falt i mellomtiden, tjener du på handelen.

 

Kilde Chart: vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com