*Nettavisen* Nyheter.

Euroen på full fart mot 10 kr

Klikk på bildet for å forstørre.

 


28.10.2015 - Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på Euroen mot norske kroner.

Den norske kronen svekker seg igjen onsdag etter at det i dag har kommet flere dystre nøkkeltall for utviklingen i Norge og norsk økonomi. Det begynner nå å snakkes om en mulig forestående resesjon i Norge.

AKU-tallene til SSB, og som ble publisert onsdag viste at arbeidsledigheten fortsetter videre oppover. Det er nå 128.000 uten arbeid i Norge, tilsvarende 4,6 prosent av arbeidsstyrken. Det var på forhånd ventet en ledighet på 4,4 prosent.

Det kom også tall i dag for detaljhandelen i Norge, og som viste et overraskende fall på 0,8 prosent fra august til september, i følge tall fra SSB. Dette var langt svakere enn de på forhånd ventede opp 0,2 prosent. Måneden før (fra juli til august) falt detaljhandelen i Norge med 0,4 prosent.

Flere økonomer mener nå det er økt sannsynlighet for resesjon i Norge. Definisjonen på resesjon er to kvartaler på rad med negativ utvikling i verdiskapningen.

Saken fortsetter nedenfor...

Klikk på bildet for å forstørre.

 


I industrien er det heller ikke mye lystig om dagen, og norske industriledere melder om ytterligere nedgang i totalt produksjonsvolum i 3. kvartal 2015, i følge SSB. Svake tall hos produsenter av investeringsvarer driver nedgangen. Sviktende ordretilgang i både hjemme- og eksportmarkedet bygger opp under negative forventninger til 4. kvartal i store deler av industrien, skriver SSB videre i sin melding i dag.

Videre så kan man lese i rapporten fra SSB i dag: - Den generelle bedømmelsen av utsiktene for 4. kvartal 2015 er klart negativ, og indikatoren er på det laveste nivået siden 1. kvartal 2009. Bedriftslederne melder om at vedtatte investeringsplaner nedjusteres. Du kan lese mer hos SSB her...

På bakgrunn av disse dystre nøkkeltallene for norsk økonomi i dag så svekker altså kronen seg, og Euroen koster nå 9,43 kroner.

Ser vi på det tekniske bildet for EUR/NOK (jf. diagram nederst i saken her) ja så er den i en langsiktig stigende trend, og hvor videre oppgang for Euroen mot norske kroner signaliseres i tiden fremover.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Euroen fikk en kortsiktig korreksjon ned fra slutten av september og til midten av oktober, men vender nå oppover igjen.

Det er teknisk støtte for EUR/NOK ved 9,20, mens det vil være noe teknisk motstand rundt 9,60 på oppsiden.

Brytes 9,60-nivået så vil Euroen trolig fort kunne stige opp mot 10,00 kroner.

Vi har hos Aksjeanalyser.com skrevet om i mange analyser det seneste året at Euroen snart kan komme opp mot 10 kroner, første gang vi skrev om dette var den 07. November 2014: "EUR/NOK bryter viktig nivå. Kan stige til 10-tallet"

Vi gjentar i dag hos Aksjeanalyser.com våre tidligere analyser av EUR/NOK, og hvor vi mener Euroen snart kan koste 10 kroner. Vi ser for oss at Euroen kan komme til å stige opp til 10 kroner i løpet av de neste 3-6 måneder.

Du kan følge utviklingen for EUR/NOK hos IG her... [sponset lenke]

Les gjerne også analyse av viktige børsindekser i dag hos IG: "Levels to watch - FTSE, DAX and Dow" [sponset lenke]

Du kan se diagram over utviklingen for EUR/NOK nederst i saken her...

Annonse (Nidelv International ASA):

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Diagram over utviklingen for EUR/NOK:

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Kilde Chart:

vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.