RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bjørn Inge Pettersen

Fare for videre kursras for Statoil-aksjen

 

28.10.2014  - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på Statoil (Ticker: STL) , og som har fått en liten rekyl opp i det korte bildet, men som har utløst flere kraftige tekniske salgssignaler den seneste tiden. Videre kursnedgang for aksjen ned mot NOK 135,00 signaliseres i tiden fremover.

Statoil presenterer sine resultater for tredje kvartal i morgen tidlig før børsen åpner.

Etter den kortsiktige rekylen opp for Statoil-aksjen så møter den nå betydelig teknisk motstand i området NOK 157,00-160,00, og momentum-indikatorer som RSI og Stochastics signaliserer at en ny vending ned for aksjen gjerne er nær forestående.

Det er også utløst et kraftig teknisk salgssignal fra et såkalt «Death Cross Signal» (50-dagers glidende gjennomsnitt brutt ned gjennom 200-dagers glidende gjennomsnitt). Dette er ytterligere med og underbygger de øvrige negative tekniske signaler for Statoil-aksjen.

Aksjen ligger fortsatt innenfor en langsiktig stigende trend (jf. Chart nedenfor), men kan gjerne komme til å falle ned for å teste støttenivået rundt NOK 135,00 ved nedre trendlinje i denne stigende trenden.

Etter bruddet ned gjennom NOK 160,00-nivået så ble det utløst et nytt kraftig teknisk salgssignal for aksjen, og det er nå begrenset med teknisk støtte videre nedover før ned mot nedre trendlinje i den langsiktige stigende trenden, rundt NOK 135,00.

Vi gjentar vår salgsanbefaling på Statoil, og med kursmål NOK 135,00 på 1-3 måneders sikt. Selskapet presenterer sine resultater for tredje kvartal i morgen, onsdag 29. oktober kl 08:00.

 

Kilde Chart: vikingen.se


Disclaimer:
Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com