*Nettavisen* Nyheter.

Fredriksen-aksje 18-doblet seg - nå kan det skje igjen

Klikk på bildet for å forstørre.

 


09.11.2015 - Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på Fredriksen-aksjen og tørrlastrederiet Golden Ocean Group (Ticker: GOGL).

Golden Ocean Group Ltd (Ticker: GOGL) er et Bermuda-registrert tørrlastrederi notert på Oslo Børs.

Golden Ocean Group Ltd (Ticker: GOGL) er et Bermudaselskap stiftet i 1996, som driver transport av tørrbulklast. Gjennom sine datterselskaper eier og driver Golden Ocean en flåte bestående av 77 tørrbulkskip,inkludert nybygg, time charter in og skip i joint venture. Hver av Golden Oceans skip er registrert under Marshalløyene eller Hong Kong flagg. Total kapasitet for selskapets flåte er ca. 10.6 millioner dødvekttonn.

John Fredriksen er største aksjonær i tørrbulkrederiet, og kontrollerer 43,1 prosent av aksjene gjennom sitt privateide investeringsselskap Hemen Holding.

Golden Ocean-aksjen har falt kraftig de seneste årene, og er ned hele 85 prosent siden toppen rundt 110,00 kroner i desember 2013 (jf. diagram nederst i saken her).

Golden Ocean har med dagens aksjekurs ved 16,50 kroner en børsverdi på 2,87 milliarder kroner.

Børsverdien for Golden Ocean Group har på under 2 år falt fra rundt 19 milliarder kroner i desember 2013, og til dagens børsverdi på rundt 2,9 milliarder kroner.

Fredriksen har da med sin eierandel på 43,1 prosent i Golden Ocean et papirtap på sine aksjer i Golden Ocean på rundt 7 milliarder kroner, og det i løpet av bare de seneste ca 2 år.

Går vi tilbake til 2008 så var Golden Ocean-aksjen da helt oppe i 300 kroner, og har siden den gang falt med vanvittige 95 prosent (jf. diagram nederst i saken her).

Saken fortsetter nedenfor...

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Teknisk analyse av Golden Ocean Group-aksjen:

Ser vi på det tekniske bildet for Golden Ocean (jf diagram nederst i saken her) så er aksjen i en langsiktig fallende trend som startet i slutten av 2013.

Aksjen er nå kommet ned til nedre trendlinje i denne langsiktige fallende trenden, og bør kunne finne en del teknisk støtte nå rundt disse nivåene ved 15,00-16,00 kroner.

Samtidig så indikerer nå ulike momentum-indikatorer som RSI, Stochastics og MACD at aksjen kan stå foran en rekyl opp innenfor den fallende trenden i løpet av den nærmeste tiden nå.

Det var også rundt disse nivåene Golden Ocean-aksjen bunnet ut i hhv 2006 og 2009. I mars 2009 var aksjen lavest rundt 12 kroner, og så fikk aksjen en kraftig oppgang helt opp mot 100 kroner i januar 2010. Aksjen 8-doblet seg altså den gang på under 1 år.

I mai 2006, var aksjen lavest rundt 16,50 kroner, før aksjen så steg kraftig, og helt opp til 300,00 kroner i oktober 2007. Aksjen hele 18-doblet seg altså den gangen, og det bare i løpet av ca. 1,5 år. Aksjen steg altså den gangen med vanvittige 1718 % i løpet av bare ca. 1,5 år.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Nå sier naturligvis ikke vi hos

Aksjeanalyser.com

at det dermed er gitt at aksjen også denne gangen vil finne en bunn rundt disse nivåene, og så stige like kraftig fremover de neste 1-2 år som aksjen gjorde disse gangene tidligere.

Det vi imidlertid sier er at det tekniske bildet indikerer at Golden Ocean-aksjen kan være nær en bunn nå rundt dagens nivå.

Videre så indikerer altså det tekniske bildet nå for Golden Ocean-aksjen at den kan stå foran en rekyl opp i løpet av den nærmeste tiden. Da gjerne i første omgang opp mot øvre trendlinje i den fallende trenden, rundt 26 kroner.

Dersom Golden Ocean-aksjen skulle bryte opp i gjennom motstandsnivået ved øvre trendlinje i den fallende trenden, ja da vil det utløses et kraftig teknisk kjøpssignal for Golden Ocean-aksjen og da ser ikke vi hos Aksjeanalyser.com bort i fra at aksjen i liket med etter bunnen i 2006 og i 2009 kan mangedoble seg på 1-2 års sikt.

I første omgang ser vi hos Aksjeanalyser.com altså en mulig rekyl opp mot 26,00 kroner for Golden Ocean-aksjen på 1-3 måneders sikt. Vi ser altså et hyggelig potensiale på over 50 prosent for Golden Ocean-aksjen, og det i løpet av gjerne bare 1-3 måneder.

Videre så ser vi altså heller ikke bort i fra at om aksjen bryter ut av den langsiktige fallende trenden, ja at aksjen da som den har gjort tidligere kanskje kan mangedoble seg på 1-2 års sikt.

Vi hos Aksjeanalyser.com synes i hvert fall Golden Ocean-aksjen fremstår som en interessant og spennende kjøpskandidat på dagens kursnivå, og vi har kortsiktig (1-3 måneders sikt) kursmål for aksjen ved 26,00 kroner.

Du kan følge utviklingen for Golden Ocean-aksjen hos IG her... [sponset lenke]

Les gjerne også analyse av viktige børsindekser i dag hos IG: "Levels to watch - FTSE, DAX and Dow" [sponset lenke]

Les gjerne også våre nylige analyser av Fredriksen-aksjen Frontline her fra den 02. November, og av Fredriksen-aksjen Archer her fra den 04. November.

Diagram over utviklingen for Golden Ocean-aksjen:

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Kilde Chart:

vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.