*Nettavisen* Nyheter.

Fredriksen-aksje kan firedoble seg

Klikk på bildet for å forstørre.

 


03.09.2015 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på Fredriksen-aksjen Frontline Ltd, og som har fått et nytt løft etter at selskapet la frem sine resultater for 2.kvartal 2015 for kort tid siden.

Frontline kunne den 26. August melde om et driftsresultat på 33 millioner dollar i andre kvartal 2015, mot et driftsresultat på minus 66 millioner dollar i samme periode året før.

Det fremgikk av selskapets kvartalsrapport den 26. August at styret i selskapet venter at den kommende sammenslåingen av Frontline og Frontline 2012 vil gjøre selskapet i stand til å begynne returnere kontanter til aksjonærene i form av kvartalsvis utbytte så snart fusjonen er fullført.

Styret uttaler videre at hensikten er å betale ut overskuddslikviditet som utbytte etter styrets skjønn.

John Fredriksen har selv tidligere i sommer uttalt at ved sammenslåing av Frontline og Frontline 2012 så vil selskapet gjenvinne Frontlines posisjon som et ledende tankselskap. Fredriksen har videre uttalt i et intervju med DN den 02. Juli 2015:

-Med dagens sterke tankmarked og attraktiv cash breakeven-priser, tror vi det sammenslåtte selskapet vil generere betydelig fri kontantstrøm. Videre uttalte Fredriksen den gang, -Hensikten er å betale ut overskuddslikviditet som utbytte etter styrets skjønn. Jeg er veldig fornøyd med denne fusjonen, og jeg er fast bestemt på å utvikle og vokse selskapet videre.

Saken fortsetter nedenfor...

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Teknisk Analyse:

Frontline-aksjen er i ferd med å etablere en stor omvendt hode-skulder formasjon, og dette er en type teknisk formasjon som regnes for å gi gode signaler om større trend endringer i underliggende objekt (her: Frontline Ltd).

Det er også etablert en stigende trend for aksjen i det korte bildet, og hvor videre oppgang signaliseres for aksjen i tiden fremover.

Vi hos Aksjeanalyser.com venter en ny test av motstandsnivået opp mot 35,00 kroner for Frontline-aksjen på 3-6 måneders sikt.

Videre så vil det ved et brudd opp gjennom 35,00-nivået utløses et kraftig teknisk kjøpssignal for aksjen fra nevnte omvendt hode-skulder formasjon, og da vil aksjen kunne stige helt opp mot 100,00 kroner på 1-2 års sikt.

Vi hos Aksjeanalyser.com mener at både det tekniske bildet for aksjen, og de fundamentale utsiktene for selskapet, er attraktive, og vi har kursmål for Frontline-aksjen ved 100,00 kroner på 1-2 års sikt.

Frontline-aksjen er en veldig volatil aksje, og for dem som synes det er vel friskt og mene at Frontline-aksjen gjerne kan firedoble seg på 1-2 års sikt. Ja så trenger vi ikke gå lenger tilbake enn til rundt nyttår for å finne eksempel på hvor volatil og mye Frontline-aksjen kan svinge, og det på kort tid.

I fra 28. November 2014, og til 13. Januar 2015, altså på bare rundt seks uker, så løftet Frontline aksjen seg med hele 367 prosent. Aksjen steg fra rundt 8,30 kroner den 27. November 2014, og opp til høyest 38,80 kroner den 13. januar 2015. Aksjen altså nær firedoblet seg den gang rundt siste nyttår nå, og det på bare cirka seks uker.

Så at Frontline-aksjen kan ha potensiale til å firedoble seg på 1-2 års sikt, ja det mener i hvert fall vi hos Aksjeanalyser.com at aksjen kan ha potensiale til å gjøre. Selv om Fredriksen-aksjen Frontline skulle firedoble seg, og stige opp mot 100,00 kroner på 1-2 års sikt, ja så vil den fortsatt ha falt med over 70 prosent siden toppene rundt 370,00 kroner som aksjen var på det høyeste både i 2004 og i 2008 (jf. diagram nedenfor).

Du kan følge utviklingen for Frontline-aksjen hos IG her...

For å se flere analyser m.m. besøk gjerne Aksjeanalyser.com, og hvor vi også tilbyr helt gratis og uforpliktende prøvemedlemskap hos Aksjeanalyser.com frem til 01. Januar 2016.

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Kilde Chart:

vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Annonsebilag