RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bjørn Inge Pettersen

Fredriksen-aksje kollapser - har stupt 83 prosent

 

28.09.2015 - Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på Fredriksen-aksjen Seadrill.

Det endte med kraftig fall igjen for Seadrill-aksjen på Oslo Børs mandag, og aksjen endte i dag for første gang siden Mars 2009, under 50,00 kroner. Seadrill-aksjen endte mandag ned 5,90 prosent til 48,93 kroner.

På det høyeste den 04. September 2013, var Seadrill-aksjen notert i 289,40 kroner, og aksjen har således falt med hele 83 prosent siden den gang.

Ved børsnotering av Seadrill-aksjen sommeren 2005 så ble aksjen handlet rundt 20,00 kroner, og så fikk aksjen altså et kraftig løft i årene etter det, og var altså høyest den 04. September 2013 i 289,40 kroner.

Det har altså vært både kraftig opptur, og voldsom nedgang siden børsnoteringen av Seadrill på Oslo Børs i 2005.

Slik vi har skrevet om i mange analyser av Seadrill-aksjen hos Aksjeanalyser.com det seneste året så venter vi videre kraftig fall for Seadrill-aksjen i tiden fremover.

Saken fortsetter nedenfor...

 

Som vi skrev om hos Aksjeanalyser.com i vår analyse av Seadrill nylig den 20. August, "Seadrill-aksjen stuper - Fredriksen tapt 27 Milliarder", så venter vi at aksjen i føste omgang kan falle ned mot 40,00-nivået. Den gang, den 20. August 2015 var aksjen rundt 60,50 kroner, mens den i dag endte på 48,93 kroner, og har da falt med nesten 20 prosent bare siden vår analyse den gang. 

Videre så ser vi også en fare for at 40,00-nivået kan komme til å bli brutt, og da vil aksjen kunne falle helt ned mot kursnivået fra børsnoteringen i 2005, og da aksjen var rundt 20,00 kroner.

 
Selv om Seadrill-aksjen nå altså har stupt med 83,00 prosent siden toppen ved 289,40 kroner den 04. September 2013. Ja så ser vi hos Aksjeanalyser.com fare for at Seadrill aksjen kan stupe videre fra dagens nivå rundt 50,00 kroner, og helt ned mot 20,00 kroner på 1-2 års sikt.

Vi gjentar altså i dag hos Aksjeanalyser.com våre tidligere negative analyser av Seadrill-aksjen, og vi har kortsiktig kursmål for aksjen ved 40,00 kroner. Videre så ser vi altså en stadig større fare for at aksjen kan komme til å falle helt ned mot kursnivået fra rundt børsnoteringen i 2005, helt ned mot 20,00 kroner.

Vi ser, og som nevnt i våre tidligere negative analyser av Seadrill, aksjen som en interessant shortsalg kandidat.

Shortsalg gjør det mulig å tjene penger i et fallende marked eller beskytte eksisterende investeringer. Les mer om hvordan og hvorfor shortsalg kan inngå som en viktig del av en balansert handelsstrategi hos vår samarbeidspartner IG her...

Du kan følge utviklingen for Seadrill-aksjen hos vår samarbeidspartner IG her...

Se gjerne også diagram over utviklingen for Seadrill-aksjen nedenfor her.

Les gjerne også vår sak her (Annonsørinnhold av Nidelv International ASA):  "Nå har du muligheten til å være med på et eventyr innen norsk lystbåtbransje"

 

Diagram over utviklingen for Seadrill-aksjen:

 

Kilde Chart: vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com