RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bjørn Inge Pettersen

Fredriksen-aksje stuper - har tapt 30 milliarder

 

07.12.2015 - Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på John Fredriksens riggselskap Seadrill på Oslo Børs (Ticker: SDRL).

Etter å ha falt kraftig på fredag så raser Seadrill-aksjen videre mandag formiddag, og er i skrivende stund ned 5,68 prosent til 44,00 kroner.

Vi har altså sett nærmere igjen på Seadrill-aksjen i dag på Aksjeanalyser.com, og som vi hadde en negativ analyse på her den 05. August: "Seadrill-aksjen kan stupe 40 prosent". Aksjen var den gang rundt 68,00 kroner, og har nå falt med 35 prosent siden vår negative analyse av Seadrill-aksjen den gang.

Seadrill-aksjen har nå falt med hele 85 prosent siden den høyest var i 289,80 kroner den 04. September 2013, altså for litt over to år siden.

På vel to år har altså børsverdien til selskapet Seadrill falt med hele 85 prosent. Seadrill har etter kursfallet i dag en børsverdi nå på rundt 22 milliarder kroner. Børsverdien til selskapet var på det meste da kursen var høyest i 289,80 kroner den 04. September 2013 på rundt 143 milliarder kroner.

Det betyr altså at børsverdien av Seadrill nå som aksjen har falt rundt 85 prosent de seneste vel to årene er ned med hele 121 milliarder kroner.

Største aksjonær i Seadrill, John Fredriksen og som eier direkte og indirekte rundt 24 prosent av selskapet, har dermed fått redusert verdien på sine aksjer i Seadrill med nærmere 30 milliarder kroner de seneste vel to årene.

Saken fortsetter nedenfor annonsen her...

 

Aksjen er i en bratt fallende trend, og det er lite teknisk støtte for aksjen før ned mot tidligere bunn fra under finanskrisen i 2008, rundt 40,00-42,00 kroner.

Vi gjentar i dag på Aksjeanalyser.com våre tidligere negative analyse av Seadrill-aksjen, og vi opprettholder vårt kursmål for aksjen ved 40,00 kroner.

Vi ser også en stor fare for at også 40,00-nivået kan komme til å brytes, og da vil aksjen kunne falle helt ned mot nedre trendlinje i den langsiktige fallende trenden, ned mot 20,00 kroner på 6-12 måneders sikt (jf. diagram nederst i saken her).

Du kan følge utviklingen for Seadrill-aksjen hos IG her... [sponset lenke]

 
Fredag var det årlige OPEC-møte, og hvor det ikke ble enighet om noe produksjonskutt, og slik vi hos Aksjeanalyser.com har skrevet om i flere analyser av oljeprisen så tror vi denne kan komme til å falle så lavt som til 24,00-35,00 dollar på 6-12 måneders sikt.

Les gjerne vår seneste sak om oljeprisen her fra den 02. Desember 2015: "Oljeprisen raser - nærmer seg 30-tallet"

Prisen for amerikansk lettolje (WTI) er mandag formiddag rundt USD 39,45, mens Brent Spot er rundt USD 42,62.

Du kan følge utviklingen for oljeprisen og andre råvarer hos IG her... [sponset lenke]

Les gjerne også vår nylige analyse av Spetalen-aksjen NEL ASA: "Spetalen-aksje eksploderer - kan mangedoble seg", og vår analyse av IDEX ASA her: "Tror på nytt norsk teknologi-eventyr - aksjen kan flerdoble seg"

Diagram over utviklingen for Seadrill-aksjen:

 

Kilde Chart: vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com