Fredriksen har tapt nær 30 milliarder på denne aksjen

 Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix

10.09.2015 - Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på Fredriksen-aksjen Seadrill, og hvor John Fredriksen direkte og indirekte eier rundt 24 prosent av selskapet.

Les gjerne også vår analyse av Seadrill den 20. August her "Seadrill-aksjen stuper - Fredriksen tapt 27 Milliarder". Den gang var Seadrill-aksjen i 60,50 kroner, mens den i skrivende stund torsdag 10. September 2015 er ned i dag med rundt fem prosent til 57,00 kroner.

Vi har altså sett nærmere igjen i dag på Seadrill-aksjen, og som nylig fikk en kortsiktig rekyl opp innenfor den fallende trenden, men nå altså faller tilbake igjen.

Det tekniske bildet for Seadrill-aksjen er fortsatt klart negativt, og videre fall signaliseres for aksjen i tiden fremover innenfor den fallende trenden.

Det er lite støtte for aksjen før ned mot tidligere bunn under finanskrisen i 2008, ned mot 40,00 kroner.

I henhold til den fallende trenden aksjen beveger seg innenfor så indikeres imidlertid at aksjen kan komme til å falle helt ned mot 35,00 kroner på 6-12 måneders sikt.

Dersom aksjen skulle falle ned til 35,00 kroner på 6-12 måneders sikt så vil aksjen da ha falt med hele 88 prosent siden toppen ved 289,40 kroner den 04. September 2013.

Saken fortsetter nedenfor...

 


Skulle det skje, og at Seadrill-aksjen faller helt ned mot bunnen av den fallende trenden, ned mot 35,00 kroner på 6-12 måneders sikt. Ja da vil Fredriksen, og med sin eierandel i selskapet på rundt 24 prosent, tape ytterligere rundt tre milliarder kroner i tillegg til de 27 milliarder hans aksjer i Seadrill hadde falt i verdi slik vi skrev om i vår forrige analyse av Seadrill den 20. August da aksjen var i 60,50 kroner.

Så dersom Seadrill-aksjen, slik vi hos Aksjeanalyser.com tror, faller ned mot bunnen av den fallende trenden, rundt 35,00 kroner i løpet av de neste 6-12 måneder, ja så vil Fredriksen ha tapt vanvittige 30 milliarder kroner på sin 24 prosent eierandel i Seadrill siden aksjen var høyest i 289,40 kroner den 04. September 2013, for altså rundt to år siden.

 

Seadrill hadde en børsverdi på rundt 143 Milliarder da aksjen var på det høyeste i 289,40 kroner den 04. September 2013, for cirka to år siden. Dersom kursen for aksjen de neste 6-12 måneder faller helt ned mot 35,00 kroner, slik vi hos Aksjeanalyser.com tror den kan gjøre, ja så vil Seadrill sin børsverdi ha falt til rundt 17 Milliarder.

Basert på det samlede negative tekniske bildet for Seadrill-aksjen så gjentar vi i dag hos Aksjeanalyser.com våre tidligere negative analyser av aksjen, og vi har kursmål for Seadrill-aksjen ved 35,00 kroner på 12 måneders sikt. Les gjerne også vår analyse av oljeprisen nylig her: "Oljeprisen raser igjen - kan falle til 10 dollar".

Du kan følge utviklingen for Seadrill-aksjen hos IG her...

Shortsalg gjør det mulig å tjene penger i et fallende marked eller beskytte eksisterende investeringer. Les mer om hvordan og hvorfor shortsalg kan inngå som en viktig del av en balansert handelsstrategi hos vår samarbeidspartner IG her...

For å se flere analyser m.m. besøk gjerne Aksjeanalyser.com, og hvor vi også tilbyr helt gratis og uforpliktende prøvemedlemskap hos Aksjeanalyser.com frem til 01. Januar 2016.

 


Kilde Chart:

vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.