*Nettavisen* Nyheter.

Frykten herjer på børsene - det kan bli børskrakk

Klikk på bildet for å forstørre.

 


21.08.2015 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på den viktige S&P-500 indeksen i USA, og som i går kveld utløste et kraftig teknisk salgssignal.

S&P-500-indeksen falt kraftig torsdag kveld norsk tid, og endte i går på 2.035,73, og dermed under et viktig teknisk støttenivå ved 2.040 poeng. Fredag åpner børsene i USA ned over en prosent, etter cirka en times handel så er nå S&P500-indeksen ned 1,22 prosent fra torsdag til 2.011,31 poeng.

Det ble med dette utløst et kraftig teknisk salgssignal for S&P500-indeksen i USA, og som nå også har brutt ned gjennom det viktige 200-dagers glidende gjennomsnitt.

Les gjerne også vår analyse den 06. August her "Flere faresignaler om et børskrakk", og denne fra den 13. August her: "Sist dette skjedde stupte børsene i USA med 50 prosent".

Det vil nå være teknisk motstand ved eventuelle rekyler opp for S&P500-indeksen opp mot 2.040 poeng.

Videre nedgang signaliseres altså nå for S&P500-indeksen i USA, og første nye viktige tekniske nivå å følge med på nå er ved 1.980 poeng.

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Dersom også det nivået brytes så vil det utløses enda et kraftig teknisk salgssignal for S&P500-indeksen, og da vil videre fall ned mot 1.850 poeng signaliseres på kort sikt (4-8 uker).

Basert på det kraftige tekniske salgssignal som nå er utløst for S&P500-indeksen så vurderer vi hos Aksjeanalyser.com det som sannsynlig med et fall ned mot 1.850 poeng for S&P500-indeksen på 4-8 ukers sikt. Vi ser altså en nedside nå for S&P500-indeksen på nærmere ti prosent ned fra dagens nivå på kort sikt.

Basert på den langsiktige stigende trenden som nå er i ferd med å brytes, og det samlede negative tekniske bildet for såvel S&P500-indeksen i USA som for mange andre viktige børsindekser rundt i verden , så ser vi en fare for en 25-30 prosent korreksjon for børsene rundt i verden de neste 6-12 måneder.

Du kan følge utviklingen for S&P500-indeksen og Dow Jones indeksen m.fl. hos IG her...

Shortsalg gjør det mulig å tjene penger i et fallende marked eller beskytte eksisterende investeringer. Les mer om hvordan og hvorfor shortsalg kan inngå som en viktig del av en balansert handelsstrategi hos vår samarbeidspartner IG her...

For å se flere analyser m.m. besøk gjerne Aksjeanalyser.com, og hvor vi også tilbyr helt gratis og uforpliktende prøvemedlemskap hos Aksjeanalyser.com frem til 01. September 2015.

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Kilde Chart:

Stockcharts.com


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.