Frykten sprer seg på børsene - det kan bli børskrakk snart

 


14.01.2015 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på den viktige børsindeksen S&P-500 i USA, og som i dag fortsetter fallet fra de seneste dagene.

S&P-500 indeksen er i skrivende stund ned 1,29 prosent til 1.996,87 poeng, og indeksen faller nå altså under det viktige 2.000-nivået igjen.

Den såkalte frykt-indeksen (VIX) som vi har skrevet om i tidligere artikkel stiger kraftig i dag, og er i skrivende stund opp 12,8 prosent til 23,2. På det verste under den kraftige korreksjonen i oktober 2014 så var den rundt 22, og vi må helt tilbake til Mai 2012 for å finne et like høyt nivå for VIX-indeksen.

Det at S&P-500 faller under 2.000-nivået gir i seg selv negative tekniske signaler for den videre utviklingen på kort sikt, men i tillegg så er S&P-500 indeksen nå også i ferd med å utløse et kraftig teknisk salgssignal fra en større hode-skulder formasjon.

Et brudd ned gjennom støttenivået fra forrige bunn i desember rundt 1.974 poeng vil signalisere stor fare for videre fall ned for å teste støttenivået fra tidligere bunn i oktober ned mot 1.830-1.850 nivået.

Det ligger forøvrig også noe teknisk støtte rundt 1.900 poeng, men brytes 1.974-nivået så vil det tekniske bildet for S&P-500 indeksen indikere stor fare for en ny test av forrige bunn i oktober ned mot 1.830-1.850 poeng.

Skulle også 1.830-nivået ryke etter hvert for S&P-500 indeksen så vil det signaliseres et kraftig fall for S&P-500 indeksen, og da kan indeksen gjerne komme til å falle helt ned mot 1.500-1.600 poeng. Skulle det komme et fall for S&P-500 indeksen ned mot 1.500 poeng så tilsvarer det et fall på rundt 25 prosent fra dagens nivå, og nærmere 30 prosent fra toppen rundt 2.100 poeng.

Samtidig så viser både RSI og MACD momentum-indikator en fallende tendens, og signaliserer også videre fall for S&P-500 indeksen på kort sikt.

Vi har tidligere i de seneste måneder på Aksjeanalyser.com flere ganger skrevet om at vi ser fare for en større korreksjon ned på såvel Oslo Børs som på USA-børsene og børsene ellers rundt i verden.

Les gjerne vår tidligere analyse her hvor vi skriver om at Oslo Børs kan falle så mye som 60 prosent i 2015.

Vi hadde også en sak nylig hvor vi skrev om noe som nå har skjedd på USA-børsene ved dette siste nyttårsskiftet, og som bare har skjedd en gang tidligere i løpet av de seneste 30 år. Det var ved årsskiftet 2007 til 2008, og den gang stupte USA-Børsene nesten 50 prosent.

For å lese flere analyser m.m. besøk gjerne Aksjeanalyser.com, og hvor vi nå også tilbyr helt gratis og uforpliktende prøvemedlemskap hos Aksjeanalyser.com helt frem til 01. Mai 2015.

 


Kilde Chart: Stockcharts.com


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.