*Nettavisen* Nyheter.

Gullprisen kan stå foran betydelig oppgang

Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på Gullprisen, og som ved et brudd opp gjennom 1350 dollar per unse vil utløse et sterkt kjøpssignal. Gullprisen vil da gjerne kunne få et løft opp mot 1550 dollar per unse i løpet av de kommende 6-12 måneder.


Klikk på bildet for å forstørre.

 


04.07.2014 - Gullprisen har falt mye tilbake fra toppen i 2011, da den på det høyeste ble notert til 1897 dollar per unse, mens prisen i dag ligger rundt 1322 dollar per unse. Den har altså falt hele 30 prosent fra toppen i september 2011.

Nå ser det imidlertid ut til å gå mot lysere tider for gullprisen, og det er etablert en stor omvendt hode skulder formasjon i diagrammet for gullprisen, og hvor et etablert brudd opp gjennom 1350 dollar vil utløse et sterkt kjøpssignal for Gull. Dersom et slikt brudd opp gjennom 1350-nivået finner sted så vil potensialet i henhold til denne formasjonen i første omgang være opp mot 1550 dollar på 6-12 måneders sikt.

Gullprisen har også brutt opp gjennom både 50-dager og 200-dagers glidende gjennomsnitt, og dette gir ytterligere positive signaler for den kommende utviklingen for gullprisen. Samtidig så er 50-dagers glidende gjennomsnitt i ferd med å bryte opp gjennom 200-dagers glidende gjennomsnitt, et såkalt golden cross signal, og som regnes som et sterkt signal om en positiv trendendring i underliggende objekt, her altså Gullprisen.

MACD momentum-indikator er også i kjøpssignal for Gullprisen, og er således med og underbygger de øvrige positive tekniske signaler for den kommende utviklingen i gullprisen.

På bakgrunn av det positive tekniske bildet for Gullprisen så vurderer vi Gull som en interessant investering dersom den bryter opp gjennom 1350 dollar nivået, og vi ser da et potensiale for gullprisen opp mot 1550 dollar på 6-12 måneders sikt. Stop-loss kan gjerne settes ved 1270 dollar.

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Kilde Chart: vikingen.se

For å se flere analyser m.m. besøk gjerne Aksjeanalyser.com


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.