*Nettavisen* Nyheter.

Gullprisen stuper - men ikke for nordmenn

Klikk på bildet for å forstørre.

 


18.11.2015 - Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på gullprisen.

Gullprisen har de seneste dagene falt til det laveste nivået siden februar 2010.

Gullprisen (Spot Gold) er onsdag formiddag ved USD 1.069,40 per unse gull, og er med det altså på det laveste nivået på over fem år.

Vi skal bare tilbake til 15. Oktober 2015, altså for cirka en måned siden, så var gullprisen i USD 1.190,00. Den har altså falt med 10 prosent på bare en måneds tid.

Siden toppen i september 2011, rundt USD 1.900,00 per unse, så har gullprisen falt med hele 43,7 prosent.

Målt i norske kroner så har imidlertid ikke gullprisen falt så mye siden dollaren i samme periode har styrket seg kraftig mot norske kroner.

Saken fortsetter nedenfor annonsen her...

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Da gullprisen i september 2011 var i USD 1.900,00 på det høyeste så var kursen for USD/NOK rundt 5,40, mens kursen for USD/NOK i dag er rundt 8,67.

Dollaren har altså steget med hele 60 prosent siden da gullprisen var i USD 1.900,00 i september 2011.

Da gullprisen var i USD 1.900,00 i september 2011 så kostet altså en unse gull i NOK 10.260,-.

1 unse er for øvrig helt nøyaktig 28,34952 gram.

I dag hvor gullprisen er USD 1.069,40 og dollaren mot norske kroner er i 8,67, ja så koster en unse gull i dag NOK 9.271,70.

Så målt i norske kroner så har ikke gullprisen falt med 43,7 prosent, og som den har målt i dollar, men med mer beskjedne 10 prosent målt i norske kroner. Detta altså på grunn av den kraftige oppgangen for dollaren mot norske kroner siden den gang gullprisen var i USD 1.900,00 i september 2011.

Nå skal det legges til at det er ikke bare for nordmenn gullprisen ikke har stupt like mye som den har målt i amerikanske dollar, for dollaren har som kjent styrket seg mot mange valutaer i denne perioden.

Ser vi på det tekniske bildet for gullprisen (jf. diagram nederst i saken) målt i dollar så er den i en langsiktig fallende trend, og hvor videre nedgang signaliseres for gullprisen også i tiden fremover.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Det ble utløst et nytt kraftig teknisk salgssignal for gullprisen da den nylig brøt ned i gjennom et viktig teknisk støttenivå rundt USD 1.100,00.

Det vil nå være teknisk motstand ved rekyler opp for gullprisen opp mot dette nivået rundt USD 1.100,00.

Videre nedover er det nå lite teknisk støtte for gullprisen før ned mot USD 1.000,00.

Allerede den 27. August hadde vi hos Aksjeanalyser.com en analyse av gullprisen, og hvor vi den gang hadde et kursmål for gullprisen ned mot 1.000,00 dollar på 3-6 måneders sikt. Du kan lese vår analyse fra den gang her: "Venter nytt stup for gullprisen".

Vi gjentar i dag hos Aksjeanalyser.com vårt tidligere kortsiktige kursmål for gullprisen ved USD 1.000,00, og nå på 1-3 måneders sikt.

Videre så indikerer den langsiktige fallende trenden for gullprisen at den kan komme til å falle helt ned mot cirka USD 850,00 på 12 måneders sikt (jf. diagram nederst i saken her).

Du kan følge utviklingen for gullprisen hos IG her... [sponset lenke]

Shortsalg gjør det mulig å tjene penger i et fallende marked eller beskytte eksisterende investeringer. Les mer om hvordan og hvorfor shortsalg kan inngå som en viktig del av en balansert handelsstrategi hos vår samarbeidspartner IG her...

Les gjerne også analyse av viktige børsindekser i dag hos IG: "Levels to watch - FTSE, DAX and Dow" [sponset lenke]

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Kilde Chart:

vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.