RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bjørn Inge Pettersen
Sist oppdatert:

Han tjente 10 milliarder på fem måneder

Aksjeanalyser.com har i dag sett nærmere på en av sine favorittaksjer på Oslo Børs de seneste årene, Røkke-aksjen Aker, og som er opp 40 prosent på fem måneder.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

13.09.2018 - Aksjeanalyser.com har lenge vært veldig positiv til Røkke-aksjen Aker ASA (AKER), og skrev for eksempel her for rundt fem måneder siden følgende sak:

"Røkke kan tjene en milliard i måneden i de neste 12 måneder"

Den gang for rundt fem måneder siden (12.04.2018) så var Aker-aksjen i NOK 470.00 mens den i dag er rundt NOK 660.00.

Da har Aker-aksjen også i perioden, den 23. april 2018, gitt rett til et utbytte per aksje på NOK 18.00. Les mer om dette her..

Aker-aksjen er således veldig godt i rute til å nå Aksjeanalyser.com sitt kursmål satt for fem måneder siden, og som var opp i mot NOK 700.00 - 750.00 på 6-12 måneders sikt.

Nå etter rundt fem måneder så har altså aksjen steget i fra NOK 470.00 til NOK 660.00. En solid oppgang altså på hele 40 prosent på bare fem måneder for Røkke-aksjen Aker ASA (AKER).

Til sammenligning så er Oslo Børs hovedindeks (OSEBX) i samme fem måneders periode opp med rundt ni prosent.

Kjell Inge Røkke eier via TRG Holding AS rundt 66 prosent av Aker ASA.

Verdien av Røkkes aksjer i Aker ASA, har nå på rundt fem måneder steget i fra ca. 23 milliarder kroner for fem måneder siden, og til i dag en verdi på rundt 32 milliarder kroner.

Altså gode ni milliarder kroner i verdiøkning for Kjell Inge Røkke sine Aker-aksjer, og det i løpet av bare de seneste fem måneder etter at Aker-aksjen har steget med solide 40 prosent på fem måneder nå.

Legger vi til utbytte på nærmere en milliard kroner, og med sin ca. 66% eierandel i Aker ASA, Kjell Inge Røkke via TRG Holding AS har mottatt i perioden så har Røkke tjent vanvittige 10 milliarder kroner bare i løpet av de seneste fem måneder.

Børsverdien for Aker ASA (AKER) er i dag på rundt 49 milliarder kroner, og hvorav Røkke altså kontrollerer rundt 66 prosent av aksjene i selskapet.

Kjell Inge Røkke er således veldig godt i rute til å kunne tjene sine gode en milliard kroner i måneden, og som Aksjeanalyser.com skrev om at han kunne komme til å gjøre de neste 12 måneder i sin analysesak publisert for fem måneder siden (se link ovenfor).

Aksjeanalyser.com skrev i sin analyse av Aker (AKER) den gang for ca. fem måneder siden (12.04.2018) blant annet:

"-Når aksjen i dag handles rundt NOK 470.00 så indikerer altså det samlede svært positive tekniske bildet for Aker nå et potensiale for aksjen på 50-60 prosent opp i fra dagens kursnivå på 6-12 måneders sikt.

Basert på dette samlede svært positive tekniske bildet for Aker så vurderer Aksjeanalyser.com aksjen som en interessant kjøpskandidat, og hvor potensialet for aksjen vurderes til å være opp i mot NOK 700.00-750.00 på 6-12 måneders sikt. "


Aksjeanalyser.com har så i dag sett nærmere igjen på hva det tekniske bildet for Røkke-aksjen Aker ASA (AKER) nå indikerer for den videre utviklingen for aksjen i tiden fremover, og som du kan lese nedenfor her.

Dette er Aker ASA (ticker på Oslo Børs: AKER)

Aker har gjennom 175 år vært en pådriver i utviklingen av kunnskapsbasert industri i Norge med et internasjonalt nedslagsfelt. Aker ASA er et industrielt investeringsselskap som utøver aktivt eierskap for å skape verdier. Aker forener industriell kompetanse, kunnskap om kapitalmarkedet og finansiell styrke.

Som eier bidrar Aker med å videreutvikle og styrke porteføljen. Aker er en pådriver i arbeidet med strategi, driftsforbedringer, finansiering, restrukturering og gjennomføring av industrielle transaksjoner.

Akers eierengasjementer er konsentrert om sektorene olje og gass, maritime eiendeler og marin bioteknologi. Investeringene består av to porteføljer:

Industrielle investeringer er strategiske og forvaltes i et langsiktig perspektiv, og omfatter eierskapet i Aker BP, Aker Solutions, Akastor, Kværner, Ocean Yield og Aker BioMarine.

Finansielle investeringer er kontanter og likvide midler, eiendomsutvikling og andre eiendeler som i sin art er mindre langsiktige i et eierperspektiv, og forvaltes med en opportunistisk tilnærming.

Aker er direkte eller indirekte den største eieren i åtte selskaper notert på Oslo Børs. Samlet omsetning i konsernet var 44 milliarder kroner i 2016, og antall egne ansatte var 20 753, hvorav 9 697 i Norge. Totalt har Akers porteføljeselskaper en arbeidsstyrke på over 30 000 medarbeidere og tilstedeværelse i mer enn 60 land.

Kilde: http://www.akerasa.com/

Teknisk Analyse av Aker ASA (ticker på Oslo Børs: AKER)

Aker ASA (ticker på Oslo Børs: AKER) viser en positiv utvikling både på kort og lang sikt innenfor en stigende trend (jf. diagrammer nedenfor).

I henhold til den mellomlangsiktige og langsiktige stigende trenden for Aker ASA (ticker på Oslo Børs: AKER) så indikeres nå et potensiale for aksjen opp i mot NOK 800.00 - 900.00 på 6-12 måneders sikt.

Aksjeanalyser.com oppjusterer således nå sitt tidligere kursmål for Aker ASA (ticker på Oslo Børs: AKER) som for fem måneder siden var ved NOK 700.00 - 750.00 på 6-12 måneders sikt, og nå til NOK 800.00 - 900.00 på 6-12 måneders sikt.

Aksjen fremstår svært positiv teknisk, og det samlede positive tekniske bildet for aksjen indikerer altså et potensiale for Aker ASA (ticker på Oslo Børs: AKER) opp i mot NOK 800.00 - 900.00 på 6-12 måneders sikt.

Aksjeanalyser.com sin egen tekniske og kvantitative analysemodell, SignalListen, er i kjøpssignal for Aker ASA (ticker på Oslo Børs: AKER), og som den har vært det meste av tiden de seneste årene (jf. diagram 'SignalListen' nedenfor).

Aker ASA (ticker på Oslo Børs: AKER) har konsolidert i det det korte bildet, men finner god teknisk støtte rundt 50-dagers glidende gjennomsnitt (jf. dagdiagram nedenfor), og videre oppgang signaliseres nå altså for Aker ASA (ticker på Oslo Børs: AKER), og det både på kort og mellomlang sikt.

Aksjeanalyser.com gjentar dermed i dag sine mange tidligere positive analyser av Aker ASA (ticker på Oslo Børs: AKER).

Potensialet for aksjen vurderes altså til å kunne være opp i mot NOK 800.00 - 900.00 på 6-12 måneders sikt. Aksjeanalyser.com ser altså et videre potensiale nå for Aker-aksjen opp rundt 20-35 prosent i fra dagens kursnivå og i løpet av de neste 6-12 måneder.

Det skal lønne seg å være medlem hos Aksjeanalyser.com!

Bestill ditt 1-års VIP medlemskap til hele 40% rabatt (tilbudet gjelder t.o.m. 30.09.2018) for KUN kr 3.593,- i dag her hos Aksjeanalyser.com!

Teknisk Analyse av Aker ASA (ticker på Oslo Børs: AKER):