RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bjørn Inge Pettersen

IT-aksje stiger kraftig - kan tredoble seg

 

27.10.2015 - Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på Opera Software (Ticker: OPERA).

Operas produkter gir mer enn 350 millioner forbrukere på nettet muligheten til å oppdage og knytte kontakt med det innholdet og de tjenestene som betyr mest for dem, uavhengig av enhet, nettverk eller sted.

I tillegg hjelper de annonsører med å nå et publikum som er verdifullt for forretningene. Opera leverer også produkter og tjenester til mer enn 120 operatører verden over, slik at de kan tilby abonnentene sine en raskere, bedre og mer økonomisk nettverksopplevelse.

Vi har altså sett nærmere på Opera Software-aksjen hos Aksjeanalyser.com i dag, og vi mener aksjen nå kan være interessant å kjøpe på dagens kursnivå.

Aksjen er tirsdag formiddag opp 6,08 prosent til 53,20 kroner.

Dermed bryter aksjen opp i gjennom et viktig teknisk motstandsnivå rundt 50,00-nivået, og utløser med dette positive tekniske signaler for den videre utviklingen i tiden fremover.

Saken fortsetter nedenfor...

 

Kursoppgangen for Opera-aksjen i dag kan nok blant annet tilskrives meldingen om at Sundt AS har kjøpt ytterligere 160.000 aksjer i Opera Software. Sundt AS eier etter dette kjøpet totalt 6.718.970 aksjer i Opera Software, og som med dagens aksjekurs har en verdi på cirka 360 millioner kroner.

Sundt AS eier nå 4,61 prosent av Opera Software. I tillegg har Sundt AS opsjoner på kjøp av 700.000 aksjer i Opera Software, og samlet eksponering i aksjer og opsjoner er dermed 7.418.970 aksjer, og som utgjør 5,09 prosent av totalt antall utestående aksjer i selskapet.

 
Ser vi på det tekniske bildet for Opera-aksjen (jf. diagram nederst i saken her) så vender aksjen nå opp fra støttenivået ved nedre trendlinje i den langsiktige stigende trenden.

Når aksjen nå også bryter opp i gjennom det viktige tekniske motstandsnivået rundt 50,00 kroner, ja så indikerer nå det samlede tekniske bildet for aksjen at den kan stå foran videre oppgang i tiden fremover.

Basert på dette samlede positive tekniske bildet for Opera-aksjen så vurderer vi hos Aksjeanalyser.com aksjen som en interessant kjøpskandidat på dagens kursnivå.

Vi har kortsiktig kursmål for aksjen ved 70,00 kroner på 3-6 måneders sikt.

Videre så indikerer den langsiktige trenden for aksjen at den har potensiale til å kunne stige helt opp mot 140,00-150,00 kroner på 1-3 års sikt. Aksjen kan altså ha potensiale til å nesten tredoble seg fra dagens kursnivå på et par års sikt.

Vi er for øvrig ikke alene om å være positive til Opera Software, og DNB Markets har en kjøpsanbefaling på aksjen, og med kursmål for aksjen ved 95 kroner.

Du kan følge utviklingen for Opera-aksjen hos IG her... [sponset lenke]

Les gjerne også analyse av viktige børsindekser i dag hos IG: "Levels to watch - FTSE, DAX and Dow" [sponset lenke]

Du kan se diagram over utviklingen for Opera-aksjen nederst i saken her...

Annonse (Nidelv International ASA):

 

Diagram over kursutviklingen for Opera Software:

 

Kilde Chart: vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com