RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bjørn Inge Pettersen

IT-selskapet er en oppkjøpskandidat - venter kraftig oppgang for aksjen

 

06.02.2015 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com kjøp av Opera Software som Dagens Tradingcase på Oslo Børs.

Opera Software viser en sterk utvikling innenfor en langsiktig stigende trend, og hvor videre kursoppgang for aksjen signaliseres i tiden fremover.

Aksjen har nylig brutt opp gjennom et viktig motstandsnivå rundt NOK 95,00, og har med dette utløst et nytt sterkt kjøpssignal.

Etter å ha fått en kortsiktig korreksjon ned den siste uken så finner aksjen nå støtte ned mot 50-dagers glidende gjennomsnitt, samt at det altså ligger betydelig teknisk støtte for aksjen i området rundt NOK 95,00.

Basert på det samlede positive tekniske bildet for Opera Software har vi altså valgt aksjen som Dagens Tradingcase på Oslo Børs.

Vi har kortsiktig (1-3 uker) kursmål for aksjen ved NOK 110,00, mens vi i henhold til den langsiktige stigende trenden ser et potensiale for aksjen opp mot NOK 150,00 på 6-12 måneders sikt. Stop-loss kan gjerne settes ved NOK 92,00.

Vi merker oss ellers at Opera Software er en av IT-analytikernes førstevalg i 2015, og av de ni analytikerne som har oppgitt kursmål til Bloomberg, tror syv at aksjekursen skal opp med minst 20 prosent.

Blant dem som er positive til Opera Software er Nordea, og som nylig uttalte at de mener Opera Software er en oppkjøpskandidat, og nevner Samsung som en mulig kandidat til å kjøpe opp selskapet.

Analytiker Martin Stenshall i Danske Bank Markets er også svært positiv til Opera Software, og uttalte nylig til Finansavisen at dersom deres estimater for 2017 stemmer så mener han at aksjen er verdt 200 kroner.

Til informasjon så presenterer Opera Software sine resultater for 4. kvartal 2014 onsdag 11. Februar.

For å lese mer om Opera Software besøk gjerne deres hjemmesider her...

For å se flere analyser m.m. besøk gjerne Aksjeanalyser.com, og hvor vi også tilbyr helt gratis og uforpliktende prøvemedlemskap hos Aksjeanalyser.com frem til 01. Mai 2015.

Kort om Opera Software: "Opera enables more than 350 million internet consumers worldwide to connect with the content and services that matter most to them and more than 130 mobile operators to deliver the very best possible internet experience to their subscriber base. Opera also helps publishers monetize their content through advertising and advertisers reach the audiences that build value for their businesses, capitalizing on a global consumer audience reach that exceeds 800 million."

 

Kilde Chart: vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com