RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bjørn Inge Pettersen

Kan denne aksjen stige 12.000 prosent?

 

12.01.2015 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com kjøp av Nio som Dagens Tradingcase.

Nio Inc er et amerikansk selskap, og er notert på Oslo Børs med ticker "NIO". Nio er et internett spillselskap som for tiden snur sin virksomhet og forretningsområder fra tidligere internett auksjoner, og nå over til online spill med virksomheten drevet fra Malta.

Vi i Aksjeanalyser.com synes dette er et spennende selskap i en spennende bransje. Vi har tidligere i 2014 hatt kjøpsanbefalinger på både Unibet og Betsson notert på Stockholmsbörsen og som har steget kraftig både i 2014 og i de seneste 10 årene.

Betsson har siden 2003 steget fra SEK 1,50 til i dag SEK 295,00, og som tilsvarer en formidabel oppgang på utrolige 19.567 prosent på cirka 11 år.

Unibet har steget fra rundt SEK 35,00 i 2004 til i dag SEK 495,00, og som også er en kraftig oppgang på hele 1.314 prosent på cirka 10 år.

Vi understreker at dette naturligvis ikke betyr at Nio trenger å bli en tilsvarende kursrakett på børsen slik som Betsson og Unibet har vært bare fordi de nå endrer forretningsområde fra tidligere internettauksjoner og nå over til online spill virksomhet. Likevel så er det en svært spennende bransje de nå trer inn i, og hvor andre selskaper har vist at det er mulig å tjene veldig mye penger.

Nio har i børsmelding 08. januar 2015 annonsert at det vil bli lansering og oppstart av BetSpin.com den 02. februar 2015.

Vi i Aksjeanalyser.com har som vanlig mest fokus på det tekniske bildet for aksjer, indekser, valuta m.m. og det skal vi ha her også når det gjelder Nio så her følger en teknisk analyse av aksjen:

Nio har brutt ut av en fallende trend og med det gitt de første positive signaler om en mer positiv utvikling i tiden fremover.

Det er også etablert en stigende trend for aksjen i de seneste måneder, og aksjen har steget hele 200 prosent bare siden september 2014. At oppgangen har skjedd på kraftig økning i omsetning av aksjen gir også positive signaler for den videre utviklingen.

Selv om aksjen har steget 200 prosent siden september 2014 så er det fortsatt langt igjen til gamle høyder, og aksjen var i 2003 og 2006 helt oppe i NOK 200,00, og høyest i 2006 var aksjen i NOK 300,00. Dersom Nio skulle stige fra fredagens sluttkurs ved NOK 1,65 og opp til NOK 200,00 på f.eks. 10 års sikt så vil det innebære en oppgang for aksjen på rundt 12.000 prosent.

Slik det tekniske bildet for Nio ser ut i dag så har altså aksjen etablert en stigende trend, og hvor videre oppgang signaliseres i tiden fremover.

Stochastics momentum-indikator signaliserer også at aksjen nå gjerne står foran et videre løft på kort sikt.

Første tekniske motstandsnivå ligger opp mot øvre trendlinje i den kortsiktige stigende trenden, rundt NOK 2,50. Videre opp så er neste motstandsnivå av større betydning ved tidligere topper aksjen hadde i 2010 og 2012 rundt NOK 3,60.

Skulle aksjen bryte opp gjennom NOK 3,60-nivået så vil det utløses et kraftig teknisk kjøpssignal, og det vil da være lite motstand videre oppover før helt opp mot NOK 30,00-nivået.

Dersom aksjen også skulle bryte opp en gang i fremtiden gjennom NOK 30,00-nivået så er det ikke umulig at aksjen kan stige helt opp mot NOK 200,00.

Vi understreker med fem streker at vi sier ikke her at vi tror aksjen skal stige til NOK 200,00, men vi noterer oss likevel at andre selskaper i online spill bransjen som f.eks. Betsson har steget så mye som fra SEK 1,50 og til SEK 295,00 de seneste 11 år. Det betyr naturligvis på ingen måte at Nio nødvendigvis kommer til å gjøre det samme, men vi mener Nio virker som et spennende case i en spennende bransje, men med høy risiko.

Det vi i Aksjeanalyser.com mener er at Nio kan være et spennende lodd i online gaming sektoren, men vi understreker at det er et lite selskap, med moderat likviditet i aksjen, og høy risiko.

Vi har altså valgt Nio som Dagens Tradingcase på Oslo Børs mandag 12. januar, og vi har kortsiktig kursmål for aksjen ved NOK 2,50. På mellomlang sikt (3-6 måneder) har vi kursmål for Nio ved NOK 3,60.

Hvis Nio lykkes virkelig bra med sin overgang fra online auksjoner, og over til online spill bransjen, og med sin satsning nå fremover så ser vi ikke bort i fra at aksjen på 3-5 års sikt kan stige helt opp mot NOK 30,00-nivået, og det er heller ikke umulig at aksjen kan gjøre en himmelferd tilsvarende f.eks. Betsson og stige helt opp til NOK 200,00-nivået på f.eks. 10 års sikt. Men vi med vårt case på Nio her i dag har altså kursmål ved NOK 2,50 på kort sikt (1-3 uker) og ved NOK 3,60 på 3-6 måneders sikt.

For mer informasjon om Nio og deres virksomhet, ledelse osv besøk gjerne deres webside her...

For å se flere analyser m.m. besøk gjerne Aksjeanalyser.com, og hvor vi også tilbyr helt gratis og uforpliktende prøvemedlemskap frem til 01. Mai 2015.

Nio :

 

Betsson :

 

Unibet :

 

Kilde Charts: vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com