RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bjørn Inge Pettersen

Korreksjonen på børsen har trolig så vidt begynt

 

17.10.2014 -  S&P 500 indeksen i USA får i dag en rekyl opp etter den siste tids kraftige nedgang, men ut i fra de kraftige tekniske salgssignaler som er utløst for S&P500 og andre børsindekser rundt om i verden den siste tiden, samt kraftig salgssignal i oljeprisen, ja så er faren langt i fra over enda.

S&P 500 får altså en rekyl opp i dag, men faller utover kvelden noe tilbake etter å ha vært oppe og testet det nå betydelige tekniske motstandsnivået som ligger rundt 1900-1906 poeng.

For dem som tror resultatsesongen vi nå går for fullt inn i kan redde verdens børser fra videre fall så er det på sin plass å minne om at hva som er minst like viktig som resultatene for seneste 3 måneder er hva selskapene uttaler om forventningene for kommende 3-12 måneder.

Det skal lite fantasi til for eksempel å tenke seg at mange av oljeselskapene og oljeserviceselskapene som vekter tungt på Oslo Børs vil bli preget fremover av en oljepris som på få uker har falt fra 115 dollar til denne uken lavest rundt 80 dollar! Det er få som nå venter en oljepris på 100-115 dollar neste 3-12 måneder, og banker og meglerhus nedjusterer nå stadig sine oljepris estimater, og basert på teknisk analyse så indikeres i hvertfall videre fall for oljeprisen ned mot 70 dollar neste 3-12 måneder.

Det skal bli veldig spennende å følge med i resultatsesongen fremover i ukene nå, og vi er for vår del i Aksjeanalyser.com forberedt på mange skuffelser når det kommer til selskapenes uttalelser om fremtidsutsiktene neste 3-12 måneder. Spesielt innen olje og oljeservice sektoren som altså vekter tungt på Oslo Børs, og vi blir ikke overrasket om Oslo Børs gjerne kan få en korreksjon ned på 20-40 prosent fra dagens nivå neste 12 måneder. Som diagrammet her viser over OSEBX så er det begrenset med teknisk støtte for OSEBX nå før ned mot 450 poeng.

For at det kraftige tekniske salgssignal som ble utløst da S&P500 brøt ned gjennom 1900-nivået skal reverseres, og det skal gis nye mer positive signaler for utviklingen fremover så må S&P500 først klare å bryte opp gjennom 1906-nivået og etablere seg over det nivået noen dager. Først da kan man begynne å senke skuldrene litt her, og inntil dette skjer så gjelder fortsatt det kraftige tekniske salgssignal som nylig ble utløst for S&P 500, og videre fall for børsene i USA og verden for øvrig kan veldig gjerne fortsette videre i tiden fremover.

En liten rekyl opp etter slike kraftige fall er helt normalt, og det er altså altfor tidlig å begynne å bli positiv til markedet igjen på grunn av en dags rekyl etter et slikt kraftig fall på verdens børser vi har sett de siste ukene, og hvor det altså er utløst flere kraftige salgssignaler som indikerer at den 5 år lange oppgangen på børsene gjerne nå har kommet til sin ende og at vi gjerne kan stå foran 1-3 år med en større korreksjon på verdens børser fremover nå.

Oljeprisen utløste nylig kraftig teknisk salgssignal da den brøt ned gjennom 90 dollar slik vi skrev om i vår analyse av oljeprisen den 01. oktober på Aksjeanalyser.com . I dag fikk også oljeprisen en kraftig rekyl opp, men også her er det enn så lenge ikke snakk om annet en naturlig rekyl opp etter et kraftig fall de seneste ukene. Når det gjelder oljeprisen så må den klare å bryte opp gjennom, og etablere seg noen dager over 90 dollar igjen, om det skal gis noen positive tekniske signaler for den videre utviklingen. Inntil det eventuelt skjer så gjelder det seneste kraftige tekniske salgssignal, og som indikerer at oljeprisen gjerne kan komme til å falle ned mot 70 dollar slik vi skrev i vår analyse av oljeprisen den 01. oktober på Aksjeanalyser.com.

Basert på disse kraftige tekniske salgssignaler som altså nylig ble utløst for både S&P500, oljeprisen, og Oslo Børs (OSEBX) slik vi skrev om på Aksjeanalyser.com i vår analyse av OSEBX den 03. oktober så anbefaler vi å benytte slike rekyler opp som i dag til å redusere eksponeringen i aksjer i påvente av en mulig større korreksjon ned på verdens børser i tiden fremover. Dersom S&P 500 skulle klare å etablere seg over 1906 nivået noen dager, OSEBX over 580-nivået og oljeprisen over 90 dollar fatet så vil dette bidra til å endre bildet til noe mer positivt, men før dette skjer så anbefaler vi altså å bruke slike rekyler opp som i dag til å redusere eksponeringen i aksjer da det er mange signaler om at vi foreløpig gjerne bare har sett begynnelsen på en større nedgangsperiode på verdens børser.

 

Kilde Chart: vikingen.se

 

Kilde Chart: vikingen.se

 

Kilde Chart. vikingen.se
Disclaimer:
Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com