*Nettavisen* Nyheter.

Krakk på Moskva-børsen - stupt 40 prosent på 3 uker

Klikk på bildet for å forstørre.

 


16.12.2014 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på Moskva-børsen i Russland, og som har stupt nesten 40 prosent i løpet av bare de seneste 3 uker.

Bare i dag falt Moskva-børsen og RTS-indeksen med over 12 prosent til rundt 630 poeng.

Sentralbanken i Russland meldte i morgentimene tirsdag at renten økes fra 10,5 prosent til 17,0 prosent, men til tross for dette svekket rubelen seg kraftig videre, og Moskva-børsen stupte altså nye 12 prosent tirsdag.

Det er lite som tyder på at fallet er over med dette for den hardt prøvede Moskva-børsen i Russland, og første viktige tekniske støttenivå for RTS Moscow børsindeks er nå ved 500 poeng.

Det vil trolig komme en test av det viktige 500-nivået i løpet av den nærmeste tiden, og dersom også 500-nivået skulle bli brutt så vil det være lite teknisk støtte videre nedover for RTS indeksen før ved 230 poeng, og deretter er det lite støtte videre nedover før ved tidligere bunn i 1998 helt ned mot 40 poeng.

Dersom oljeprisen skulle falle helt ned mot 40 dollar i løpet av de neste 3-6 måneder, slik vi har skrevet i våre tidligere analyser av oljeprisen at det tekniske bildet for oljeprisen indikerer, ja da tviler vi på at 500-nivået vil holde, og da vil gjerne RTS-indeksen kunne falle ned mot 230-nivået.

Det ser altså svært dystert ut for Moskva-børsen i Russland, og RTS-indeksen kan altså komme til å falle med ytterligere 60 prosent fra dagens nivå på 6-12 måneders sikt.

Klikk på bildet for å forstørre.

 



Klikk på bildet for å forstørre.

 

Kilde Chart: vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag