RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bjørn Inge Pettersen

Lyver Kina om veksten i økonomien?

 


27.12.2014 - Kan vi stole på kineserne spør vi hos Aksjeanalyser.com oss i dag?

Ja hvorfor skal vi ikke stole på kineserne kan dere spørre oss?

Vel, vi skal begynne med å si at vi har ingen konkrete bevis eller lignende for å si at vi ikke kan stole på kineserne. 

Bakgrunnen for overskriften og saken her kommer fra en artikkel ført i penn av nyhetsbyrået Reuters tidligere lørdag 27. desember 2014.

Der kan vi lese at det ble først lagt ut en rapport på hjemmesidene til Ministry of Commerce in China nå lørdag 27. desember, og hvor man på et tidspunkt kunne lese at veksten i økonomien i Kina for 2014 kom til å ende på rundt 3,5 prosent.

Dette er langt lavere enn de tidligere forventingene om en vekst på rundt 7,5 prosent for 2014.

Så kan vi lese ifølge Reuters sin artikkel tidligere lørdag, at den første versjonen av rapporten som altså ble publisert på nettstedet til Ministry og Commerce in China tidlig lørdag. Ja den ble senere på dagen erstattet med en ny verson og som hadde ellers lik ordlyd som den første, men hvor alle tall og prosenter var fjernet....

Ifølge Reuters så har The Commerce Department ikke svart på forsøk på samtaler med spørsmål om kommentar rundt årsaken til endringen. Kinas handelstall har gjentatte ganger falt under forventningene i andre halvår i 2014.

Dette er altså bakgrunnen for vår overskrift her, og vår undring rundt dette med om vi faktisk kan stole på Kina og deres tall for økonomisk vekst osv.

Reuters kunne også melde lørdag 27. desember at Kinas overskudd for november i industrien hadde det største fallet på 27 måneder. Dette står det mer om her hos Reuters.com... Det kinesiske overskuddet i industrien falt 4,2 prosent i november til $ 108.850.000.000), ifølge offisielle data presentert lørdag. Dette er den største årlige nedgangen siden august 2012. Det skal tilføyes at til tross for forrige måneds kraftige fall, så ble resultatet for januar-november 5,3 prosent høyere enn i de første 11 månedene av 2013, ifølge National Bureau of Statistics (NBS) sine data.

Kineserne, som finansverden ellers, vet at alles øyne i finansmarkedene verden over følger veldig tett nyheter rundt Kina og deres tall for økonomisk vekst osv. for tiden, og eventuelle tegn til større svekkelse i økonomien der enn forventet fremover vil kunne føre til kraftig fall på verdens børser.

Vi avslutter dette lille innlegget her med å si at vi har ingen informasjon som tilsier at vi kan si at vi ikke kan stole på kineserne.

Vi kan likvel ikke la være å undre oss over, som sikkert mange andre, når Ministry of Commerce in China tidlig lørdag 27. desember, først legger ut tall og prosenter som tyder på et voldsomt fall i økonomien til Kina, og så blir hjemmesiden og saken endret og alle tall og prosenter fjernet? Hhhhmmm.... ja da er det fort gjort at mange kan stille seg spørsmålet... Kan vi stole på Kineserne??... Det skal bli spennende å se hvordan aksjemarkedene reagerer over helgen nå...


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com