Mørke skyer over Oslo Børs - kan stupe 60 prosent

 


15.12.2014 - Vi hadde søndag 14. desember på Aksjeanalyser.com en analyse av Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX), og hvor vi skriver at Oslo Børs gjerne kan komme til å falle så mye som 60 prosent i løpet av 2015.

Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på OBX-indeksen, og som det gjennom forskjellige finansielle instrumenter som for eksempel CFD er mulig å ta short posisjoner i OBX-indeksen, og på den måten kunne tjene penger hvis det skulle komme et slikt kraftig fall på Oslo Børs i 2015.

OBX-indeksen har vært helt opp mot taket av den langsiktige stigende trenden da den i sommer var høyest rundt 580 poeng, mens den i skrivende stund er rundt 500 poeng.

I henhold til den langsiktige stigende trenden så indikeres det nå at det kan komme et kraftig fall for OBX-indeksen i løpet av de kommende 1-2 år.

De første tekniske støttenivåer av særlig betydning for OBX-indeksen er nå ved 420 poeng, og deretter ved 330 poeng. Skulle OBX-indeksen falle under 330-nivået så vil det være veldig lite teknisk støtte videre nedover før ned mot forrige bunn fra finanskrisen, og som sammenfaller ganske bra med støttenivået ved nedre trendlinje i den langsiktige stigende trenden.

Det tekniske bildet for OBX-indeksen indikerer altså at det kan komme et kraftig fall neste 1-2 år, og som kan innebære et fall på hele 60 prosent for OBX-indeksen fra dagens nivå rundt 500 poeng, og ned til støttenivået ved nedre trendlinje i den langsiktige stigende trenden rundt 200 poeng.

Basert på både det tekniske bildet for OBX-indeksen, samt våre tidligere analyser av viktige internasjonale børser og av oljeprisen, så mener vi i Aksjeanalyser.com at det kan være interessant å gå short i OBX-indeksen neste 1-2 år.

Å shortsselge OBX-indeksen kan man for eksempel gjøre med CFD hos vår samarbeidspartner IG på IG.com Du kan lese mer om indekshandel med CFD hos IG på deres hjemmesider på IG.com

Kort om shortsalg: Shortsalg betyr ganske enkelt at du selger aksjer du ikke eier, for å så kjøpe dem tilbake på et senere tidspunkt. Har kursen falt i mellomtiden, tjener du på handelen. Du kan lese mer om shortsalg på websidene til vår samarbeidspartner IG på deres hjemmesider på IG.com

 


Kilde Chart: vikingen.se
Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.