Nå koster 100 SEK mer enn 100 NOK

Klikk på bildet for å forstørre.

 


24.09.2015 - Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på kursen for svenske kroner mot norske kroner (SEK/NOK).

Norges Bank, og sentralbanksjef Øystein Olsen, overrasket mange i dag med å kutte styringsrenten med 0,25 prosentpoeng til 0,75 prosent torsdag.

På forhånd ventet et flertall av økonomene uendret styringsrente.

Saken fortsetter nedenfor...

Klikk på bildet for å forstørre.

 


-Vekstutsiktene for norsk økonomi er svekket, og vi venter at inflasjonen etter hvert vil avta. Styringsrenten settes derfor ned nå, sa sentralbanksjef Øystein Olsen.

Den norske kronen svekker seg kraftig etter rentekuttet fra Norges Bank, og nå koster 100 svenske kroner, 100,59 norske kroner.

Vi har hos Aksjeanalyser.com i flere analyser de seneste månedene skrevet om at vi venter en videre kraftig oppgang for både SEK/NOK, USD/NOK, EUR/NOK, og GBP/NOK.

Les gjerne vår sak her fra den 31. August 2015: "Snart kan 100 SEK koste 110 NOK".

Kursen for svenske kroner mot norske kroner (SEK/NOK) stiger altså torsdag til over hundre, og er i skrivende stund torsdag formiddag ved 100,59.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Det ble utløst et kraftig teknisk kjøpssignal for SEK/NOK da kursen for en tid tilbake brøt opp i gjennom et viktig teknisk motstandsnivå rundt 97,00 (se diagram over SEK/NOK nederst i saken her).

Det er nå lite teknisk motstand for videre oppgang i kursen for SEK/NOK, og slik vi har skrevet om i våre tidligere analyser av SEK/NOK så kan nå kursen for SEK/NOK stige helt opp mot 107,00-110,00 på 12 måneders sikt.

Kursen for USD/NOK og EUR/NOK skyter også i været etter Norges Banks rentekutt i dag, og koster nå i skrivende stund hhv. 8,47 og 9,48.

Les gjerne også vår tidligere analyse av USD/NOK her fra den 26. August 2015: "Dollaren på full fart mot 9 kroner" og av EUR/NOK her fra den 25. August 2015: "Euroen på full fart mot 10 kroner".

Du kan følge valutakurser hos vår samarbeidspartner IG her...

Se diagram over kursen for SEK/NOK nederst i saken her...

Annonse (Nidelv International ASA):

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Diagram over utviklingen for SEK/NOK:

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Kilde Chart:

vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.