RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bjørn Inge Pettersen

Norsk teknologi-aksje kan stige til himmels

 

22.01.2015 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com kjøp av Thin Film (Ticker: THIN) som Dagens Tradingcase.

Thinfilm kunngjorde i går at de har inngått partnerskap med Xerox for masseproduksjon av Thin Film Memory Labels.

-Partnerskapet med teknologipioneren Xerox som har en lang tradisjon for innovasjon og tøff ledelse er en kritisk milepæl på Thin Films strategiske veikart, sa CEO Davor Sutija i Thin Film .

Xerox skal altså markedsføre Thinfilm Memory Labels, og i tillegg utvikle en markedsføringsstrategi overfor nøkkelkunder.

Historien om Thin Film Electronics begynte tilbake på 90-tallet med Opticom.

Den gang var planen å lage et polymerbasert minne med en enorm tetthet. Et minne som kunne lagre enorme mengder data på en langt billigere og mer effektiv måte enn det man kunne med silisum løsninger.

Opticom-aksjen, som nok mange husker både på godt og vondt, tok fullstendig av rundt IT-boblen i 2000, og mer enn ti-doblet seg på bare et års tid fra rundt 200 kroner til høyest cirka 2.400 kroner, før IT-boblen sprakk fullstendig, og aksjen var i slutten av 2001 igjen nede rundt 200 kroner.

Opticom og Fast var to selskaper som ble etablert av gründer Hans Gude Gudesen, og som startet Fast Search & Transfer, og senere Opticom som var forløperen til Thin Film Electronics.

Thin Film ASA driver nå videre den teknologi som Gudesen, med hjelp av Per Erik Nordal, oppfant og patenterte i årene 1994-2006. Slik sett lever mye av gamle Opticom videre gjennom dagens Thin Film ASA.

I høst, nærmere bestemt 21. oktober, kom det børsmelding om at Johan H. Andresen hadde kjøpt 37,5 millioner aksjer til kurs fire kroner i Thin Film i en rettet emisjon mot Ferd (Johan H. Andresen). Johan H. Andresen investerte altså 150 millioner i selskapet, og hadde etter den transaksjonen en eierandel i Thin Film på 7,3 prosent. Emisjonen omfattet også 31,25 millioner warrants med en innløsningskurs på 4,80 kroner.

Teknisk Analyse:

Thin Film aksjen viser en positiv utvikling innenfor en langsiktig stigende trend, og hvor videre kursoppgang for aksjen signaliseres i tiden fremover.

Aksjen ligger nå lavt innenfor denne langsiktige stigende trenden, og kan således være ved et gunstig nivå å kjøpe aksjen på.

Det er etablert et betydelig teknisk støttenivå for aksjen rundt NOK 4,00.

Det ligger noe teknisk motstand rundt NOK 5,20-nivået, men brytes det nivået så vil det utløses nye positive signaler for aksjen, og det vil da være begrenset med motstand videre oppover før rundt NOK 6,70.

Potensialet for aksjen på 1-2 års sikt er i henhold til den langsiktige stigende trenden helt opp mot NOK 12,00 på 12-18 måneders sikt.

Aksjen har fått et løft den siste tiden, og kommet over både 50-dagers og 200-dagers glidende gjennomsnitt, og dette er med og underbygger de øvrige positive tekniske signaler for aksjen.

Basert på dette positive tekniske bildet for Thin Film, og hvor den langsiktige stigende trenden indikerer et betydelig potensiale for aksjen fremover, så har vi valgt kjøp av Thin Film som Dagens Tradingcase på Aksjeanalyser.com.

For å se flere analyser m.m. besøk gjerne Aksjeanalyser.com, og hvor vi også tilbyr helt gratis og uforpliktende prøvemedlemskap hos Aksjeanalyser.com frem til 01. mai 2015.

 

Kilde Chart: vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com