*Nettavisen* Nyheter.

Norsk teknologi-aksje til himmels - kan flerdoble seg

Klikk på bildet for å forstørre.

 


[Bilde: Idex SmartFinger Film, Foto: Idex.no]


21.12.2015 - Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på det norske fingeravtrykksteknologi selskapet Idex ASA.

Idex kunne mandag morgen melde om at selskapet har mottatt en kontrakt for levering av sin Cardinal-fingeravtrykksensor til en ledende smarttelefon-produsent for enheter som skal distribueres av en ledende mobiloperatør, skriver selskapet i en pressemelding.

Kontraktstildelingen beskrives som en «betydelig milepæl for selskapet» av konsernsjef Hemant Mardia.

Aksjen steg kraftig på Oslo Børs i dag, og endte opp hele 26,20 prosent til 10,55 kroner.

Vi har hatt flere positive analyser av Idex hos Aksjeanalyser.com i høst, og vi har i dag sett nærmere igjen på det tekniske bildet for Idex-aksjen.

Allerede den 21. September 2015 hadde vi hos Aksjeanalyser.com en positiv analyse av Idex-aksjen, og som du kan lese her: "Et nytt norsk teknologi-eventyr? Aksjen kan doble seg"

Aksjekursen til Idex var den gang i 7,57 kroner, og har nå da steget med rundt 40 prosent siden vår analyse den gangen når aksjen i dag har steget til 10,55 kroner. Vi ser fortsatt et stort potensiale for Idex-aksjen hos Aksjeanalyser.com, og det både på kort og lang sikt.

Saken fortsetter nedenfor annonsen...

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Teknisk analyse av Idex-aksjen:

Idex-aksjen viser en positiv utvikling innenfor både en kortsiktig, og en langsiktig stigende trend (jf. diagram nederst i saken).

Videre kursoppgang for aksjen signaliseres innenfor disse stigende trendene både på kort og lang sikt.

Det er noe teknisk motstand nå rundt 10,00 kroner, men vi hos Aksjeanalyser.com tror aksjen snart vil bryte opp i gjennom dette nivået, og da vil det utløses et nytt kraftig teknisk kjøpssignal for aksjen.

Diskuter aksjer, oljeprisen, valuta og makrotall med tusenvis av andre på Nettavisens nye aksjeforum.

Det vil ved et etablert brudd opp i gjennom 10,00-nivået være lite teknisk motstand for videre oppgang for aksjen før opp mot øvre trendlinje i den langsiktige stigende trenden, helt opp mot 30,00 kroner.

Den langsiktig positive trenden for aksjen indikerer altså at aksjen kan ha potensiale for rundt en tredobling fra dagens kursnivå , og det på i løpet av kanskje bare 6-12 måneders sikt.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Vi forstår at det kan virke urealistisk at en aksjen skal kunne ha potensiale til å tredoble seg i løpet av kanskje så kort tid som 6-12 måneder.

Da vil vi trekke frem det svenske fingeravtrykkselskapet, Fingerprint Cards AB, og som vi også har hatt flere positive analyser av hos Aksjeanalyser.com i høst.

Ja Fingerprint Cards AB i Sverige og som er notert på Stockholmsbörsen har steget med vanvittige 1698 % siden slutten av Januar 2015. Fingerprint Cards AB aksjen på Stockholmsbörsen har altså nesten 18-doblet seg på litt under ett år.

Fingerprint Cards aksjen var i SEK 28,80 den 20. januar 2015, og er i dag rundt SEK 518,00. Fingerprint Cards-aksjen er også blitt en traderfavoritt på Stockholmsbörsen, og er ofte den mest omsatte aksjen på hele Stockholmsbörsen.

Sett i lys av at aksjekursen til denne svenske konkurrenten av Idex ASA innen fingeravtrykksteknologi har hele 18-doblet seg på cirka 11 måneder.

Ja så er det kanskje ikke like urealistisk likevel at Idex-aksjen kanskje kan ha potensiale for en tredobling i løpet av de neste 6-12 måneder. Dette er i hvert fall hva det tekniske bildet for aksjen, og den langsiktig stigende trenden, indikerer av potensiale for Idex-aksjen de neste 6-12 måneder.

Du kan følge aksjekursen til Idex-aksjen hos IG her... [sponset lenke]

Les også: "Opec: vil ta 25 år før oljeprisen er i 95 dollar"

Lær om Teknisk Analyse av Investtech [sponset lenke]:

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Diagram over kursutviklingen for IDEX-aksjen:

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Kilde Chart:

vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.