Norske Skog aksjen stupte - kan være en god kjøpsmulighet

 


05.02.2015 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på Norske Skog igjen, og som i dag falt kraftig etter en børsmelding rundt selskapets refinansiering.

Aksjen stupte torsdag rundt 20 prosent, og endte på NOK 5,53, etter en børsmelding hvor selskapet informerte om at de har støtt på problemer i en pågående og omfattende refinansiering av selskapets gjeld.

I forbindelse med gjeldsopptaket på 290 millioner euro i pantsikrede obligasjoner og et bytte av eksisterende obligasjoner, viser foreløpige resultater at det ikke er tilstrekkelig deltagelse i byttetilbudet.

Norske Skog har hentet 290 millioner euro, men uten det påkrevde samtykket vil ikke Norske Skog kunne beholde provenyet over 179 millioner euro, meldte selskapet i sin børsmelding i dag, torsdag 05. Februar.

Norske Skog trenger samtykke fra et spesifisert flertall av obligasjonsinnehavere i hver enkelt av de eksisterende obligasjonsseriene for å kunne utstede det fulle beløpet, men det kreves ikke et slikt samtykke for å utstede rundt 180 millioner, opplyste selskapet da refinansieringsplanen ble lagt frem.

Den endelige fristen for tilbudet er 19. februar.

Dette kom overraskende på aksjemarkedet, og spesielt etter at selskapet også nå nylig, fredag 23. januar, kom med et positivt resultatvarsel. Samtidig oppgraderte Standard & Poor's torsdag 22. Januar vurderingen av Norske Skog fra «CCC+» til «CC».

Vi i Aksjeanalyser.com har hatt en kjøpsanbefaling på Norske Skog-aksjen siden 15. November 2014 da kursen var i NOK 3,61, og selv etter det kraftige fallet i dag på rundt 20 prosent, så er aksjen fortsatt opp over 50 prosent siden vi startet å anbefale kjøp av Norske Skog for noen måneder siden.

Vi gjentar på Aksjeanalyser.com etter dagens kursfall vår kjøpsanbefaling på Norske Skog, og vi mener dette kan være et gunstig nivå å kjøpe aksjen på.

Det ligger betydelig teknisk støtte for aksjen rundt NOK 5,00-5,50 nivået, og vi tror aksjen gjerne vil ta imot rundt disse nivåene, og at aksjen kan få et nytt kraftig løft i månedene fremover.

Vi har i våre tidligere positive analyser av Norske Skog først den 15. November ved kurs NOK 3,61, og den 13. Januar ved kurs NOK 5,03, skrevet at vi har et kursmål for Norske Skog ved NOK 20,00 på 2-3 års sikt.

Vi gjentar altså etter dagens kraftige kursfall for aksjen vår kjøpsanbefaling på Norske Skog, og vi opprettholder vårt tidligere kursmål ved NOK 20,00 for Norske Skog-aksjen på 2-3 års sikt.

For å lese flere analyser m.m. besøk gjerne Aksjeanalyser.com, og hvor vi også tilbyr helt gratis og uforpliktende prøvemedlemskap hos Aksjeanalyser.com frem til 01. Mai 2015.

 


Kilde Chart: vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.