Nytt kraftig fall ventes på Oslo Børs

 

04.11.2014 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på Oslo Børs Benchmark Indeks (OSEBX) igjen, og som har fått en rekyl opp de siste ukene, men som ikke har klart å bryte opp gjennom det viktige motstandsnivået rundt 585-590 poeng.

Mens S&P 500 i USA har hentet inn igjen hele det kraftige fallet som var i begynnelsen av oktober, og i går satte ny all-time high rekord på 2.024,46 poeng, så er Oslo Børs Benchmark indeks fortsatt ned 8,5 prosent fra all-time high den 24. juni 2014.


Det kraftige fallet i oljeprisen er blant faktorene som har tynget Oslo Børs, og hvor aksjer som Statoil, Seadrill, PGS m.fl. har falt kraftig den seneste tiden.

I dag faller oljeprisen igjen etter å ha konsolidert noe de seneste ukene, og den bryter nå ned fra denne konsolideringsformasjonen, og videre fall signaliseres nå i tiden fremover. Dette vil igjen kunne tynge Oslo Børs fremover, og dette kan trolig komme sammen med en korreksjon ned på de amerikanske børsene nå etter den kraftige oppgangen der de seneste ukene.

Det ble altså satt ny all-time high for S&P 500 i går på 2.024,46 poeng (forrige rekord var på 2019,26 poeng), men S&P 500 endte dagen i går på 2.017,81 poeng. Det ble gitt salgssignal for S&P 500 etter i går fra det som kalles et Doji signal i Candlestick diagrammet, og som ofte etterfølges av en korreksjon ned på alt i fra noen dager til uker. Det ble også gitt salgssignal fra et slikt Doji signal for S&P 500 rett før det kraftige fallet i begynnelsen av oktober. S&P 500 er også kraftig overkjøpt på kort sikt i henhold til ulike momentum-indikatorer som RSI og Stochastics.

Basert på både det tekniske bildet for Oslo Børs Benchmark indeks, og for så vel S&P 500 som oljeprisen, så venter vi videre fall for Oslo Børs fremover, og en snarlig test av det viktige støttenivået ved 565 poeng. Brytes det nivået så vil det signaliseres en ny test av støttenivået ved forrige bunn i oktober rundt 530 poeng. Vi i Aksjeanalyser.com gjentar vår anbefaling om å redusere vektingen i aksjer ved slike rekyler opp vi har sett den siste tiden, og vi ser stor fare for en større korreksjon ned på Oslo Børs neste 12 måneder på mellom 20-40 prosent fra rundt dagens nivå.

I dag har det for øvrig også kommet dårlige nyheter fra EU-kommisjonen, og som kommer med en kraftig nedjustering av prognosene for veksten i eurosonen de neste årene. De skriver i sin oppdatering i dag at utsiktene for europeisk økonomi er langt svakere i dag enn for bare noen måneder siden. Forventet vekst i eurosonen i år kuttes til 0,8 prosent fra tidligere prognose på 1,2 prosent. For 2015 justerer de ned forventet vekst i eurosonen til 1,1 prosent fra tidligere forventet 1,7 prosent. I 2016 ser kommisjonen for seg at veksten vil øke til 1,7 prosent.

 


Kilde Chart: vikingen.seDisclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.