Oljeprisen i fritt fall - ser trolig 40-tallet snart

 

05.01.2015 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på oljeprisen igjen, og som fortsetter å stupe, og er i skrivende stund mandag 05. januar ned hele 5 prosent til 53,19 dollar.

Oljeprisen har lavest mandag vært handlet til 52,53, og som vi har skrevet i våre tidligere analyser så er det lite støtte for Brent Crude Spot før ned mot USD 50,00.

Det er heller ikke all verdens med teknisk støtte for oljeprisen rundt USD 50,00-nivået, og vi har skrevet i flere analyser de seneste månedene at vi ser en stor fare for videre kraftig fall for oljeprisen fremover.

Vi har i gjentatte analyser av oljeprisen i høst skrevet at det gjerne må en test av bunnen fra finanskrisen i 2008/2009 rundt USD 40,00 til før vi kanskje nærmer oss en bunn for det kraftige fallet i oljeprisen i denne omgang.

Vi gjentar vårt tidligere syn rundt oljeprisen at vi vurderer det som sannsynlig med en test av USD 40,00-nivået for Brent-oljen (Brent Crude Spot) i løpet av de nærmeste 1-3 måneder.

Videre så mener vi det vil være sannsynlig med en rekyl opp fra rundt USD 40,00, og at oljeprisen gjerne videre neste 1-2 år vil bevegge seg mye i området USD 50,00-70,00.

Men slik det tekniske bildet for oljeprisen ser ut nå så gjentar vi hva vi har skrevet i flere analyser siden oljeprisen tidlig i høst brøt ned gjennom et veldig viktig nivå rundt USD 90,00, og vi mener altså at det er stor sannsynlighet for at det kommer en test av støttenivået helt ned mot USD 40,00 i løpet av de neste 1-3 måneder.

Vi ser altså ikke for oss en oljepris som spretter raskt opp igjen til 100-dollar nivået, og vi tror oljeprisen kan bli liggende i gjerne 1-3 år å svinge i området rundt USD 50,00-70,00, og da mener vi at det er fare for et så stort fall som gjerne helt opp i mot 60 prosent for Oslo Børs i løpet av 2015 slik vi har skrevet i tidligere analyse som kan leses her...

For å lese flere analyser m.m. besøk gjerne Aksjeanalyser.com, og hvor vi også tilbyr helt gratis og uforpliktende prøvemedlemskap hos Aksjeanalyser.com frem til 01. Mai 2015.

Du kan følge utviklingen i prisen for Brent Crude Spot hos Euroinvestor.no her...

 


Kilde Chart: vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.