Oljeprisen kan nå stupe til 40 dollar.

 

01.12.2014 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på utviklingen i oljeprisen igjen, og som nå også har brutt ned gjennom 70-dollar nivået.

Den var lavest ved 67,67 dollar (Brent-olje) mandag morgen, men fikk så et kraftig løft opp mot 69,70 dollar. Det ligger imidlertid teknisk motstand nå for oljeprisen ved 70-dollar nivået, og vi venter et nytt fall for oljeprisen i dagene og ukene fremover nå.


Som vi har skrevet i våre tidligere analyser av oljeprisen på Aksjeanalyser.com i høst så har det tekniske bildet for oljen signalisert videre kursfall for oljeprisen i tiden fremover.

Oljeprisen har nå nådd vårt første kursmål som var ved 70-dollar etter at oljeprisen brøt ned gjennom det viktige 90-dollar nivået, og den gang utløste et kraftig teknisk salgssignal.

Nå er altså oljeprisen kommet ned til 70-dollar nivået, men selv dette nivået bryter altså oljeprisen nå rett ned gjennom etter at markedene tar inn over seg at OPEC i møte torsdag 27. november ikke vedtok noe kutt i oljeproduksjonen.

Det utløses nå et nytt kraftig teknisk salgssignal for oljeprisen om den etablerer seg de nærmeste dagene under 70-dollar nivået.

Da signaliseres fortsatt kraftig fall videre for oljeprisen, og den vil trolig kunne falle helt ned mot tidligere bunn under finanskrisen ved 40 dollar.

Vi tviler på at oljeprisen vil ligge lenge på et så lavt nivå som 40-dollar, men at vi kan få et fall ned mot 40-dollar i løpet av de kommende 2-4 måneder ser vi som et sannsynlig scenario.

Vi trenger ikke gå lenger tilbake enn til finanskrisen i 2008 for å finne et så kraftig fall i oljeprisen. Den gangen falt oljeprisen fra en topp rundt 150 dollar sommeren 2008, og til en bunn rundt årsskiftet 2008/2009 rundt 40 dollar.

Skulle det skje så ser vi altså ikke for oss at oljeprisen vil ligge lenge på et så lavt nivå, men at det så gjerne vil komme en rekyl opp igjen, og at oljeprisen gjennom mye av 2015 gjerne blir i området 60-70 dollar.

Dersom oljeprisen de nærmeste dagene skulle holde seg over 70-dollar nivået så er det mulig det kan komme en kortsiktig rekyl opp mot 75-80 dollar, men deretter indikerer den bratt fallende trenden for oljeprisen at det gjerne vil komme nytt kraftig fall de kommende månedene.

 


Kilde Chart: Vikingen.seDisclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.