*Nettavisen* Nyheter.

Oljeprisen kollapser - kan stupe til 10 dollar

Klikk på bildet for å forstørre.

 


21.08.2015 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på oljeprisen, og som nå er i fritt fall, og fredag kveld er Brent Spot notert til 45,10 dollar.

Slik vi skrev om i en tidligere analyse av oljeprisen i sommer her den 21. Juli 2015, da Brent-oljen var i 56,7 dollar, så kan oljeprisen nå stupe til 36 dollar på kort sikt: "Oljeprisen kan nå falle til 36 dollar som i 2009".

Oljeprisen har altså stupt videre fredag kveld, og nå er altså Brent Spot i 45,10 dollar, en nedgang fra torsdag på 1,11 dollar, og 2,40 prosent ned fra i går.

Det er nå lite teknisk støtte videre nedover for oljeprisen før ned mot mot 36,00 dollar (Brent Spot), og videre kraftig fall for oljeprisen signaliseres nå ned mot det nivået i ukene som kommer.

Dersom også 36,00 dollar nivået skulle brytes, ja da vil et nytt kraftig fall helt ned mot 20,00 dollar signaliseres på 6-12 måneders sikt.

Virkelig ille kan det bli om også 20,00 dollar nivået brytes, for da vil det trolig kunne komme et fall helt ned mot 10,00 dollar på 1-2 års sikt for oljeprisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Les gjerne artikkelen her fra Bloomberg.com: "Gary Shilling says crude is headed for $10 to $20 a barrel". Les gjerne også denne artikkelen fra Yahoo Finance: "Here's what could take oil down to $30".

Basert på det fortsatte veldig negative tekniske bildet for oljeprisen så gjentar vi i dag hos Aksjeanalyser.com våre tidligere negative analyser av oljeprisen, og vi har på kort sikt (4-8 uker) kursmål for Brent Spot ved 36,00 dollar.

Videre så ser vi hos Aksjeanalyser.com en stadig større fare for at oljeprisen kan kollapse helt i løpet av de neste 6-12 måneder, og gjerne falle helt ned mot 10-20 dollar på det verste.

Som vi har skrevet om i våre seneste analyser av oljeprisen så venter vi ikke at oljeprisen da vil være særlig lenge på et så lavt nivå som 10-20 dollar, men at den da vil få en kraftig rekyl opp igjen, og gjerne svinge i området rundt 40-70 dollar de neste 2-3 årene.

Du kan følge utviklingen for oljeprisen (Brent Crude) hos IG her...

Shortsalg gjør det mulig å tjene penger i et fallende marked eller beskytte eksisterende investeringer. Les mer om hvordan og hvorfor shortsalg kan inngå som en viktig del av en balansert handelsstrategi hos vår samarbeidspartner IG her?

Les gjerne også vår analyse her fra den 13. August: "Sist dette skjedde stupte USA-børsene med 50 prosent".

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Kilde Chart:

vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.