Oljeprisen raser - nærmer seg 30-tallet

Klikk på bildet for å forstørre.

 


02.12.2015 - Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på oljeprisen.

Oljeprisen raser onsdag kveld etter publiseringen av den ukentlige statistikken for de amerikanske oljelagrene fra Det amerikanske energidepartementets (EIA).

De amerikanske råoljelagrene steg med 1,2 millioner fat til 489,4 millioner fat i uken frem til 27. november.

Det var på forhånd ventet at lagrene ville være ned 0,7 millioner fat, ifølge Bloomberg News.

Prisen for amerikansk lettolje (WTI) er onsdag kveld ned med 1,54 dollar eller 3,67 prosent fra i går til 40,10 dollar. Prisen for amerikansk lettolje nærmer seg nå altså 30-tallet.

Prisen for Brent Spot er i skrivende stund ned 1,57 dollar til 42,87 dollar onsdag kveld. Det er altså ikke mye prisen for Brent-oljen heller skal falle nå før vi ser 30-tallet også for denne.

Saken fortsetter nedenfor annonsen her...

Klikk på bildet for å forstørre.

 

På fredag møtes landene i oljekartellet Opec til sitt årlige strategimøte.

Det er knyttet stor spenning til om Opec vil vedta et kutt i oljeproduksjonen på sitt årlige strategimøte førstkommende fredag.

Flere mener at det er lite sannsynlig at Saudi-Arabia, og som må kutte mest om det vedtas et kutt, ønsker å gi Iran fordelen av høyere oljepriser når Iran nå i disse tider er i ferd med å få komme tilbake til det globale oljemarkedet.

Dersom det likevel skulle bli et Opec kutt i oljeproduksjonen, ja så vil det kunne føre til en kraftig rekyl opp for oljeprisen fra dagens nivå. Enkelte mener oljeprisen da vil kunne stige til over 50 dollar per fat.

Det blir altså spennende å se på fredag hva landene i oljekartellet Opec vil vedta av beslutning rundt oljeproduksjonen fremover på sitt årlige strategimøte.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Teknisk analyse av oljeprisen (Brent Spot):

Ser vi på det tekniske bildet for oljeprisen (jf. diagram nederst i saken her) så er denne i en langsiktig fallende trend, og hvor videre nedgang signaliseres i tiden fremover.

Oljeprisen (Brent Spot) vil utløse nye negative tekniske signaler om den nå bryter ned i gjennom, og etablerer seg under USD 43,00.

Slik vi hos Aksjeanalyser.com har skrevet om i tidligere analyser av oljeprisen (Les gjerne: "Oljeprisen raser under 50 dollar") så indikerer det tekniske bildet for Brent Spot at den kan komme til å falle ned mot tidligere bunn fra under finanskrisen i 2008/2009, ned mot USD 35,00-36,00.

Dersom oljeprisen også skulle falle under USD 35,00-nivået så vil et nytt kraftig teknisk salgssignal utløses for oljeprisen og da vil den kunne falle helt ned mot USD 24,00.

Slik vi har skrevet om i våre tidligere analyser av oljeprisen så tror vi ikke oljeprisen vil være lenge på et så lavt nivå om den skulle falle helt ned mot USD 24,00. Vi tror da at den vil få en kraftig rekyl opp igjen i løpet av kort tid, for så å gjerne stabilisere seg i området rundt USD 40,00-55,00 de neste 1-2 årene.

Du kan følge utviklingen for oljeprisen hos IG her... [sponset lenke]

Les gjerne også våre nylige analyse av det svenske biometri-selskapet Fingerprint Cards her: "Aksje til himmels - opp 1768% på 10 måneder"

Diagram over utviklingen for oljeprisen (Brent Spot):

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Kilde Charts:

vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.