*Nettavisen* Nyheter.

Oljeprisen raser under 50 dollar

Klikk på bildet for å forstørre.

 


13.10.2015 - Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på oljeprisen.

Oljeprisen falt kraftig mandag etter en oppdatering av OPECs produksjonstall for september, og WTI-prisen falt mandag med USD 2,32 per fat til USD 47,31. Prisen er tirsdag formiddag ved USD 46,70.

Brent Spot faller nå tirsdag formiddag under det psykologisk viktige USD 50,00-nivået, og er i skrivende stund ved USD 49,65. Fredag i forrige uke var Brent Spot ved USD 54,00, og har altså falt kraftig nå de seneste dagene.

Slik vi skrev om nylig i en analyse av Oslo Børs, og oljeprisen så ser vi hos Aksjeanalyser.com fare for nye kraftige fall for både oljeprisen og Oslo Børs. Les gjerne vår analyse her fra den 08. Oktober 2015: "Venter nytt kraftig fall for oljeprisen og Oslo Børs".

Les gjerne også våre analyser nylig av Oslo Børs, og viktige utenlandske børser her fra den 07. Oktober 2015: "Børsene er nå ved kritiske nivåer".

Slik vi skrev om i vår analyse av oljeprisen den 08. Oktober så var dollaren i 8,57 da oljeprisen (Brent Spot) den 28. September var ved USD 47,34. I dag er altså oljeprisen nå tirsdag formiddag ved USD 49,65, mens dollaren nå er i 8,12. Målt i norske kroner så er oljeprisen (Brent Spot) nå lavere enn den var den 28. September da den var i NOK 405,70, mens den i dag er i NOK 403,16.

Verre tror vi dessverre hos Aksjeanalyser.com at det kan bli for både oljeprisen og Oslo Børs i tiden fremover.

Saken fortsetter nedenfor...

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Når oljeprisen nå ikke klarte å etablere seg over et viktig teknisk motstandsnivå rundt USD 53,00, og nå har falt under det viktige tekniske USD 50,00-nivået. Ja så utløses det nå nye negative tekniske signaler for den videre utviklingen for oljeprisen.

Neste viktige tekniske støttenivå å følge med på nå for oljeprisen (Brent Spot) er ved USD 46,00.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Oljeprisen er i en bratt fallende trend (jf. diagram nederst i saken her) og faller nå tilbake igjen etter å ha testet motstandsnivået opp mot øvre trendlinje i denne fallende trenden.

I henhold til den bratt fallende trenden som oljeprisen beveger seg innenfor så indikeres det at den kan komme til å falle helt ned mot USD 24,00 på 6-12 måneders sikt.

Vi hos Aksjeanalyser.com gjentar i dag våre tidligere negative analyser av oljeprisen, og hvor vi mener den i første omgang kan komme til å falle ned mot USD 35,00 på 3-6 måneders sikt. Videre så ser vi altså fare for at oljeprisen kan komme til å falle helt ned mot USD 24,00 på 6-12 måneders sikt.

Du kan følge utviklingen for Brent Crude og andre råvarer m.m. hos IG her...

Du kan følge utviklingen for OBX-indeksen (Norway25) ved Oslo Børs hos IG her...

Se gjerne også diagram over utviklingen for oljeprisen nederst i saken her...

Annonse (Nidelv International ASA):

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Diagram over oljeprisen (Brent Spot):

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Kilde Chart:

vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.