*Nettavisen* Nyheter.

Oljeprisen stuper - oppgangen på Oslo Børs kan bli kortvarig

Klikk på bildet for å forstørre.

 

18.12.2014 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på oljeprisen igjen (Brent-Olje), og som har svingt kraftig i løpet av torsdagen.

Oljeprisen fikk først et kraftig løft på formiddagen helt opp til 63,64 dollar i 12-tiden torsdag, for så å stupe utover dagen og nå i 18-tiden være under 60 dollar igjen. I skrivende stund torsdag klokken 18 så er Brent-oljen i 59,80 dollar.

Oljeprisen har altså falt med nær seks prosent utover ettermiddagen torsdag 18. desember.

Som vi har skrevet om i flere analyser av oljeprisen i høst så signaliserer det tekniske bildet for Brent-oljen videre nedgang de kommende 3-6 måneder.

Slik det tekniske bildet for oljeprisen ser ut nå så sliter Brent-oljen med å etablere seg over 60-nivået igjen, og når den nå igjen faller under 60-dollar nivået så gir det nye negative tekniske signaler for den videre utviklingen.

Neste støttenivå for Brent-olje er nå ved 50 dollar, og det tekniske bildet for Brent-oljen indikerer at det gjerne kan komme et fall ned mot 50 dollar i løpet av de nærmeste 1-3 måneder.

Skulle Brent-oljen også bryte ned gjennom 50 dollar-nivået så vil neste støtte av særlig betydning være helt ned mot forrige bunn under finanskrisen rundt 40 dollar.

Oslo Børs har fått en kraftig rekyl opp de seneste to handelsdager, opp rundt 7 prosent på bare to dager.

Vi i Aksjeanalyser.com mener dette bare er en teknisk rekyl opp, og ut i fra det tekniske bildet for både Oslo Børs og oljeprisen samt viktige internasjonale børser, så venter vi videre fall for både Oslo Børs og oljeprisen i månedene fremover.

Vi venter et fall i oljeprisen (Brent-olje) ned mot 50 dollar neste 1-3 måneder, og et fall for Oslo Børs Benchmark indeks ned mot 450 poeng i løpet av 1-3 måneder. Vi gjentar altså vår anbefaling om å benytte slike rekyler opp vi har sett på Oslo Børs de seneste dagene til å redusere eksponeringen i aksjer. Les gjerne også vår nylige analyse: Oslo Børs kan falle 60 prosent i 2015

Du kan følge utviklingen i oljeprisen (Brent-olje) her...

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Kilde Chart: vikingen.seDisclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.