*Nettavisen* Nyheter.

Oljeprisen stuper igjen - kan falle til 25 dollar

Klikk på bildet for å forstørre.

 


13.03.2015 - Oljeprisen er i dag i fritt fall igjen, og har de siste ukene falt kraftig tilbake slik vi skrev om at vi ventet i vår analyse den 19. Februar her...

Brent-oljen er i skrivende stund ned 3,55 prosent i dag til 54,88 dollar.

Vi kom i vår analyse den 19. Februar med en salgsanbefaling på blant annet Statoil og Petroleum Geo Services, og som har falt siden da med henholdsvis 7 prosent og 16 prosent.

Vi skrev i vår analyse av 19. Februar at vi mente den siste oppgangen i oljeprisen trolig bare var en kortsiktig rekyl opp før videre kraftig fall i oljeprisen.

Vi gjentar i dag vår analyse på oljeprisen fra da, og opprettholder vårt kursmål for Brent-olje på 40 dollar på 1-3 måneders sikt.

Oljeprisen har nå på kort tid falt fra rundt 62 dollar til i skrivende stund 54,88 dollar, og har nå igjen etablert seg godt under 60-dollar nivået. Det tekniske bildet for Brent-oljen signaliserer nå i første omgang en ny test av støttenivået fra forrige bunn i Januar rundt 47 dollar. Brytes det nivået så vil det signaliseres videre fall for Brent-oljen ned mot 40 dollar på 1-3 måneders sikt.

Dersom også 40 dollar nivået skulle brytes på noen måneders sikt så vil det utløses et nytt kraftig teknisk salgssignal for Brent-olje, og den kan da komme til å falle helt ned mot 25 dollar på 3-6 måneders sikt slik vi skrev om i vår tidligere analyse av oljeprisen den 09. Januar her...

Du kan følge utviklingen for oljeprisen, og Brent-olje hos EuroInvestor.no her...

I USA faller også børsene kraftig igjen, og den brede S&P-500 børsindeksen i USA ligger ann til sin tredje uke på rad med nedgang denne uken. Vi i Aksjeanalyser.com mener at det er stor fare for at det kan komme et kraftig børsfall på både Oslo Børs og verdens børser i løpet av 2015.

Les gjerne vår analyse av USA-børsene 08. Januar "Forrige gang dette skjedde stupte USA-børsene 50 prosent", og vår analyse av Oslo Børs den 15. Desember "Mørke skyer over Oslo Børs - kan stupe 60 prosent i 2105".

For å se flere analyser m.m. besøk gjerne Aksjeanalyser.com, og hvor vi nå også tilbyr helt gratis og uforpliktende prøvemedlemskap hos Aksjeanalyser.com frem til 01. Mai 2015.

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Kilde Chart: euroinvestor.no


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.