RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bjørn Inge Pettersen

Oljeprisen under 50 dollar - kan stupe til 25 dollar

 

09.01.2015 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på oljeprisen igjen, og som nå også bryter ned gjennom 50-dollar nivået, og i skrivende stund handles til 49,39 dollar for Brent Crude Spot.

Som vi har skrevet i flere analyser i høst siden oljeprisen brøt ned gjennom et viktig nivå ved 90 dollar, så har det tekniske bildet for oljeprisen indikert fare for et kraftig fall, og da gjerne helt ned mot tidligere bunn fra finanskrisen rundt 40 dollar.

Enkelte mener nå at oljeprisen kan falle helt ned til 20 dollar. Vi har derfor i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på det tekniske bildet for Brent Crude Spot igjen, for å se hvor neste viktige støttenivåer for oljeprisen er dersom også 40 dollar nivået skulle bli brutt.

Nå som oljeprisen i dag også bryter ned gjennom USD 50-dollar nivået så er det lite teknisk støtte for oljeprisen videre nedover før ved tidligere bunn under finanskrisen rundt 40 dollar.

Dersom også 40-dollar nivået brytes for oljeprisen så vil de neste støttenivåer av betydning for oljeprisen være rundt 35 dollar, og deretter helt ned mot 25 dollar.

Vi har i Aksjeanalyser.com lenge sett en stor fare for et kraftig fall i oljeprisen ned til nivået fra under finanskrisen rundt 40 dollar, men dersom også det nivået skulle bli brutt så ser vi muligheter for at oljeprisen kan komme til å falle så lavt som til rundt 25 dollar.

Vi tror en bunn for oljeprisen vil bli etablert innen sommeren 2015, og så venter vi i likhet med mange andre analytikere at oljeprisen så kan få noe løft utover høsten.

Vi i Aksjeanalyser.com tror oljeprisen gjerne fra andre halvår 2015 og så videre da de neste 1-2 år vil svinge mye i området rundt 50-70 dollar. Dersom oljeprisen skulle falle så lavt som til rundt 25 dollar så vil vi nedjustere vårt anslag for oljeprisen fra høsten 2015 og neste 1-2 år til intervallet 40-60 dollar fra tidligere estimat på 50-70 dollar.

Du kan følge utviklingen for Brent Crude Spot hos Euroinvestor.no her...

For å se flere analyser m.m. besøk gjerne Aksjeanalyser.com, og hvor vi tilbyr helt gratis og uforpliktende prøvemedlemskap frem til 01. Mai 2015.

Les gjerne også vår tidligere analyse fra 15. desember hvor vi skriver om at Oslo Børs kan stupe 60 prosent i 2015.

 Kilde Chart: vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer

Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet,og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com