*Nettavisen* Nyheter.

Orkla skuffer og aksjen stuper på børsen

Klikk på bildet for å forstørre.

 

30.10.2014 Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på Orkla (Ticker: ORK), og hvor aksjen faller kraftig tilbake torsdag. Aksjen er i tidlig handel ned over syv prosent til 49,66 kroner, etter at selskapet presenterte et resultat for tredje kvartal som var svakere enn forventet.

Orkla fikk et resultat etter skatt i tredje kvartal på 545 millioner, mot 451 millioner kroner i samme periode i fjor. Det var på forhånd ventet et resultat på 667 millioner kroner ifølge TDN Finans.

Resultat per aksje ble 0,51 kroner, mot 0,43 i samme periode i fjor. Det var her ventet et resultat på 0,65 kroner per aksje. Driftsinntektene ble på 7.487 millioner kroner, mot 7.508 millioner kroner i samme periode i fjor. Det var her ventet driftsinntekter på 7.548 millioner i tredje kvartal 2014.


Teknisk Analyse:

Orkla aksjen faller altså kraftig tilbake ved start på Oslo Børs i dag, og er i tidlig handel ned over syv prosent til 49,66 kroner.

Aksjen er i en langsiktig stigende trend, men i det korte bildet signaliseres nå videre fall ned mot nedre trendlinje i denne langsiktige trenden, rundt NOK 47,00.

Aksjen bryter nå også ned gjennom et støttenivå rundt NOK 50,00, og videre fall ned mot nedre trendlinje i den langsiktige stigende trenden, rundt NOK 47,00, signaliseres altså nå på kort sikt.

Både RSI og Stochastics momentum-indikatorer signaliserer videre fall for aksjen på kort sikt, og dette indikerer at det gjerne kan komme et slikt fall ned mot NOK 47,00-nivået i løpet av den nærmeste tiden.

Aksjen bryter også ned gjennom 200-dagers glidende gjennomsnitt nå, og gir med det ytterligere negative signaler for den videre utviklingen fremover.

Det tekniske bildet for Orkla indikerer altså videre kursnedgang for aksjen ned mot NOK 47,00 på kort sikt. Dersom aksjen også bryter ned gjennom støttenivået ved nedre trendlinje i den langsiktige trenden, ved NOK 47,00, så vil videre fall ned mot NOK 40,00-nivået signaliseres.

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Kilde Chart: vikingen.se
Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag