*Nettavisen* Nyheter.

RCL har steget 40 prosent på 5 uker! Nå bør du selge aksjen.

Klikk på bildet for å forstørre.

 


25.11.2014 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com shortsalg av Royal Caribbean Cruises (Ticker: RCL) som Dagens Tradingcase.

RCL har steget hele 40 prosent på bare rundt 5 uker siden bunnen 15. oktober ved NOK 347,00.

Aksjen handles i skrivende stund ved NOK 486,60, og stanger nå helt opp mot motstandsnivået ved øvre trendlinje i den stigende trenden.

Samtidig så viser både RSI og Stochastics momentum-indikatorer en overkjøpt situasjon for aksjen på kort sikt, og som signaliserer at en korreksjon ned for aksjen gjerne er nær forestående.

Det er også etablert negativ divergens mellom RSI og aksjen (fallende topper i RSI diagrammet, og stigende topper for aksjen) den seneste tiden, og som regnes for å være et sterkt signal om en nær forestående trend endring. For RCL i dette tilfellet så signaliserer dette at en vending ned for aksjen gjerne vil komme i løpet av den nærmeste tiden.

Videre så har oppgangen den siste tiden skjedd på fallende volum, og som gir ytterligere svakhetstegn for aksjen, og indikerer at det gjerne vil komme en korreksjon ned for aksjen innen kort tid.

Ved en korreksjon ned for aksjen så er det begrenset med støtte før ned mot NOK 440,00-nivået. Dersom aksjen også skulle bryte ned gjennom 440-nivået så vil videre nedgang ned mot nedre trendlinje i den stigende trenden, rundt NOK 400,00, signaliseres på 3-6 måneders sikt.

Vi har altså shortsalg av RCL som Dagens Tradingcase i dag på Aksjeanalyser.com, og vi har kursmål ved NOK 443,00. Videre så har vi stop-loss for slikt shortsalg av RCL ved NOK 505,00.

Kort om shortsalg: Shortsalg betyr ganske enkelt at du selger aksjer du ikke eier, for å så kjøpe dem tilbake på et senere tidspunkt. Har kursen falt i mellomtiden, tjener du på handelen.Du kan lese mer om shortsalg på websidene til vår samarbeidspartner IG her...

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Kilde Chart: vikingen.seDisclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag